Με παραδοσιακές μελωδίες της Κρήτης πλημμύρισε το Προεδρικό Μέγαρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μέλη του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης, με τη συνοδεία των Αντώνη Κεχαγιαδάκη (λύρα), Αδαμάντιου Λαδουκάκη (λαούτο) και Σταύρου Σουλακιώτη (λαούτο) χόρεψαν Κρητικούς χορούς και έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα στον πρώτο πολίτη της χώρας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος έδειξε να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα με τη δυναμικότητα και τους γρήγορους ρυθμούς των χορών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον Πρόεδρο κύριο Νικήτα Περαθωράκη και τα μέλη της Ένωσης για τη Νέα Χρονιά ενώ ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.

Ο κ. Παυλόπουλος προσέφερε σε όλους αναμνηστικό της Προεδρίας και ο κύριος Περαθωράκης του χάρισε ένα άγαλμα Κρητικού που όπως είπε “Συμβολίζει τους αγώνες που έδωσαν στην ιστορία οι πρόγονοί μας για την ελευθερία και τον πολιτισμό”. Ανέφερε επίσης ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να εορτάζουμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου με τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας και του αφιέρωσε την εξής μαντινάδα: “Το αξίωμα τιμήσατε με θάρρος και σοφία, γι’ αυτό και είστ’ αγαπητός σ’ όλη την κοινωνία”.

Τις παραδοσιακές φορεσιές του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Βεστάκης ενώ τα σκαλιστά μαχαίρια Κρήτης είναι κατασκευής του Γιώργου Σαρτζετάκη, τους οποίους οι Κρητικοί της Νέας Σμύρνης ευχαριστούν θερμά για τη συμβολή τους.

Φωτογράφιση: Παναγιώτης Μαργαρώνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook