“Η Τ.Ε. Ρεθύμνου του ΚΚΕ αποχαιρετά σήμερα τον σύντροφο Μιχάλη Γρηγοράκη, για το στερνό του ταξίδι”.

Αναλυτικά:

Αποχαιρετούμε ένα σύντροφο που έθεσε, από το δικό του μετερίζι, τη δράση του στη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης από τα δεσμά που της επιβάλλουν οι καταπιεστές της. 
Ο συντροφος Μιχάλης γεννήθηκε το 1926 , ηταν φιλόλογος και οργανώθηκε στο ΚΚΕ την δεκαετία του 1970.
Ως εκπαιδευτικός υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των συναδέλφων του και όλων των εργαζομένων, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Υπήρξε ανυποχώρητος και αταλάντευτος αγωνιστής, στρατευμένος για το δίκιο της υπόθεσης της εργατικής τάξης, για την καλυτέρευση της ζωής του λαού, για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ηταν σεμνός, ανιδιοτελής, με ήθος και συνέπεια, όπως ταιριάζει στους γνήσιους λαϊκούς αγωνιστές, στους κομμουνιστές, και πάντα πρόθυμος να προσφέρει στο κόμμα του, το ΚΚΕ. Πάλευε με σθένος για τις αξίες, τα οράματα και το δίκιο της εργατικής τάξης. Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε κάλεσμα του ΚΚΕ ήταν πάντα εκεί.

Ο σύντροφός μας ανταποκρίθηκε σε όλες τις χρεώσεις που του ανέθεσε το Κόμμα μας. Είτε σαν μέλος της  Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου, είτε σαν Γραμματέας της, είτε σαν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, είτε μέσα από την δράση του στην Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου και την πάλη για να κλείσει η αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας. 

Ο σύντροφος Μιχάλης, ο δάσκαλος Μιχάλης, ήταν παράδειγμα για όλους μας. Η πίστη του στις αρχές και την ιδεολογία του Κόμματος δε χάθηκε ούτε στιγμή. Επαιξε σημαντικό ρόλο και στη διαπαιδαγώγηση η στάση του στην υπεράσπιση του Κόμματος την περίοδο που ο οπορτουνισμός είχε σηκώσει κεφάλι και ήθελε να το διαλύσει. 

Στην οικογένειά του, που χάνει έναν καλό πατέρα και παππού, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook