Ένα ξεχωριστό ορεκτικό που συνδυάζει άψογα τυρί με μήλα.

Υλικά
3 λεπτές φέτες μανούρι
1 σφηνάκι Calvados (απόσταγμα μήλου) ή μπράντι
1 μήλο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια, αλεσμένα

Διαδικασία
Κόβετε το μήλο σε λεπτές φέτες και τις σοτάρετε σε μία κουταλιά από το βούτυρο, για μερικά λεπτά.

Ζεσταίνετε το ποτό σε μικρό μπρίκι. Περιχύνετε το μήλο και ανάβετε. Αφήνετε το μήλο να κρυώσει.

Βάζετε τις φέτες του τυριού τη μία πάνω στην άλλη στρώνοντας ενδιάμεσα τις λεπτές φέτες του μήλου. Αλείφετε το «μιλφέιγ» με το υπόλοιπο βούτυρο -αφού προηγουμένως το λιώσετε- και το πασπαλίζετε γενναιόδωρα με το μίγμα ξηρών καρπών.

Το διατηρείτε στο ψυγείο και το βγάζετε μισή ώρα πριν σερβίρετε. Αν θέλετε, το βάζετε στο γκριλ για μερικά λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Πηγή: olivemagazine.gr