Η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου “Ελληνικα Πετρέλαια” , αποδεικνύει ότι στηρίζει έμπρακτα το ελληνικό μπάσκετ.

Αποτελεί εξάλλου τον Χρυσό Χορηγό της Βasket League, με σκοπό τη μακροχρόνια συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ για την ανάδειξη του φίλαθλου πνεύματος και τα γεμάτα, απαλλαγμένα από βία γήπεδα.

Η ΕΚΟ σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ, όπου πρόεδρος είναι ο Χανιώτης πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Ανδρέας Γλυνιαδάκης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς το πλάνο κοινωνικής ευθύνης που υλοποιείται στο πλαίσιο της χορηγίας του φετινού πρωταθλήματος. 

Βασιζόμενοι στο παραπάνω πλάνο, μια επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της ΕΚΟ, του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ θα προκρίνουν 10 ανοιχτά γήπεδα ανά την Ελλάδα που απαιτούν ανακαίνιση και τα έξοδα ανακαίνισής τους αναλάμβάνει η ΕΚΟ.

Το πρώτο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ λοιπόν που “προκρίθηκε” να ανακαινιστεί είναι εκείνο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ). Κατόπιν ενεργειών και του Χανιώτη Ανδρέα Γλυνιαδάκη αποφασίστηκε το πρώτο γήπεδο που θα ανακαινιζόταν θα ήταν κάποιο στα Χανιά.

Εκπρόσωποι της ΕΚΟ, του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ εξέτσαν γήπεδα στα Χανιά τις προηγούμενες ημέρες και εν τέλει επέλεξαν εκείνο του ΜΑΙΧ!

Οι εργασίες ανακαίνισης θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν εντός μηνός.

Η ΕΚΟ στοχεύει να φέρει το μπάσκετ κοντά στους νέους στις μεγάλες αλλά και στις μικρές πόλεις της χώρας και να γεμίσει τα γήπεδα με την επόμενη γενιά υγειών φιλάθλων. Ασφαλή και προσεγμένα ανακαινισμένα γήπεδα, στα οποία τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, να διαμορφώσουν το συναίσθημα του ευ αγωνίζεσθαι και να αγαπήσουν ξανά το μπάσκετ της γειτονιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook