«Τέχνη και χειροτεχνία: η “ωφέλιμη” Κρήτη της Φλωρεντίνης Σκουλούδη-Καλούτση (1890-1971)»

Η ανακοίνωση της Δημοτικής πινακοθήκης:

"Διάλεξη του ιστορικού τέχνης και επιμελητή της έκθεσης Μανόλη Καρτεράκη  με θέμα: Τέχνη και χειροτεχνία: η “ωφέλιμη” Κρήτη της Φλωρεντίνης Σκουλούδη-Καλούτση (1890-1971)». μια έκθεση υπερ-τοπική τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Συλλόγου, διοργανώνει στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Τέχνη και χειροτεχνία: η “ωφέλιμη” Κρήτη της Φλωρεντίνης Σκουλούδη-Καλούτση (1890-1971)», που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από τις 2 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 25 Απριλίου 2020, και αποτελεί συνεργασία της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και τον Δήμο Χανίων, ο Φιλολογικός Σύλλογος Χανίων «Ο Χρυσόστομος» υποστηρικτής φορέας της έκθεσης.


Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης από τον κ. Καρτεράκη, η οποία θα κλείσει με την επικοινωνία της υφαντικής τεχνικής μέσω του αργαλειού από την εκπαιδεύτρια υφαντικής του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων, Δέσποινα Σωμάκη.

Η παρούσα εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων «Ο Χρυσόστομος» με τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων".