Αγωνία για 30 ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από χαλάσματα σε κτίριο στο Ελαζίγ

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός από τη σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε την ανατολική Τουρκία την Παρασκευή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων της χώρας (AFAD), τουλάχιστον 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 922.

«Περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από χαλάσματα στο Ελαζίγ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά, τονίζοντας οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, ενώ εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και μονάδες που άνοιξαν για όσους επλήγησαν από το σεισμό.

Πέντε κτίρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντογκανιόλ της επαρχίας Μαλάτεια καταστράφηκαν, γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ.

Η AFAD ανέφερε ότι σημειώθηκαν 118 μετασεισμοί μεγέθους από 2,7 έως 5,4 βαθμών. Εκατοντάδες σκηνές, κρεβάτια και χιλιάδες κουβέρτες έχουν σταλεί στις πληγείσες πόλεις.

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως ο στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει αν κριθεί απαραίτητο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook