Πολλά και σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες στην Αχαΐα, αλλά και σε σπίτια, αγροικίες και δρόμους προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής.

Χθες ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η μέρα για τον Δήμο Δυμαίων, μιας και πλημμύρισαν καλλιέργειες, σπίτια και δρόμοι.

Όπως είπε στο www.thebest.gr o Αντιδήμαρχος Έργων, Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού Κανέλλος Κανελλόπουλος, η βροχόπτωση ήταν έντονη και συνεχής χθες, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, ενώ δεν έλειψαν και διαστήματα χαλαζόπτωσης. Αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσουν καλλιέργειες, σπίτια, αγροικίες και δρόμοι.

Συγκεκριμένα, χωράφια, σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν στα Μποντέικα, τη Λακκόπετρα, το Λιμνοχώρι, την Απιδεώνα, νερά μπήκαν σε υποστατικά και αγροικίες στο Λάππα και το Γομοστό και γενικά η κατάσταση με τις καλλιέργειες σε διάφορα σημεία του κάμπου είναι δύσκολη.

Επίσης, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε κάποια σημεία της Νέας Εθνικής, (Αλισσό, Βουπράσιο), όπου λακκούβες της Εθνικής γέμισαν με νερό και μάλιστα στην περίπτωση του Βουπρασίου η Τροχαία ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Δυμαίων, με ένα μηχάνημα.

Όπως έλεγαν κάτοικοι του Δήμου Δυμαίων, χρόνια είχαν να θυμηθούν τόσο έντονη βροχόπτωση και τέτοιο συσσωρευμένο όγκο νερού.

Η ειρωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο thebest.gr, είναι ωστόσο ότι την ώρα που νοικοκυριά και χωράφια πλημμύριζαν, σπίτια χθες το πρωί σε περιοχες όπως τα Σαγαίικα,ο Μύρτος, τα Καρέικα και άλλα, δεν είχαν νερό στο εσωτερικό τους,, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης εξαιτίας βλάβης, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής και αποκαταστάθηκε χθες το μεσημέρι και δεν επέτρεπε τη λειτουργία των αντλιοστασίων, αναφέρει ο κ. Κανελλόπουλος.

Ο Δήμος θα ζητήσει τη συνδρομή όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου να αποκατασταθούν οι "πληγές" της περιοχής.

Κατολισθήσεις στην Αχαϊα

Κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων, αλλά και στην Πατρών- Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας σημειώθηκαν τη νύχτα. Στις 2.30 περίπου το πρωί κατολίσθηση χωμάτων σημειώθηκε στο 1,5 χλμ της επαρχιακής οδού Πούντας- Καλαβρύτων και η κίνηση στο σημείο διεξάγεται με δυσκολία.

Επίσης, σημειώθηκε πτώση βράχου, στην επαρχιακή οδό Πατρών- Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, στο 27ο χλμ, κοντά στο Μάνεσι. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται εκ περιτροπής, από το ένα ρεύμα. Κλειστό είναι το ρεύμα προς Καλάβρυτα.