Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια Πλωτού Προστατευτικού Συστήματος.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 2.700 μέτρων Πλωτού Προστατευτικού Συστήματος (ΠΠΣ), μη στρατιωτικών προδιαγραφών, συγκεκριμένων χαρακτηριστικών για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων ΣΞ, στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης για την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών, που προκήρυξε η Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ).

Σύμφωνα με την προκήρυξη:

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ 24%.

Η προμήθεια Πλωτού Προστατευτικού Συστήματος με την τεχνική προδιαγραφή θα περιορίσει και κατά περίπτωση θα αναστείλει την πρόθεση εισροών στον εθνικό χώρο, με σκοπό την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ΑΣΔΥΣ θα διαβιβάσει τον φάκελο στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και στη συνέχεια θα «περάσει» στην αρμοδιότητα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε σχετικά με το μεταναστευτικό πως η κυβέρνηση «εξετάζουμε σε ορισμένα σημεία, να προμηθευτούμε πλωτά φράγματα». Όπως τόνισε, θα δοκιμαστεί αρχικά σε κάποια σημεία και εάν μπορεί να φέρει αποτελέσματα με ασφάλεια, καθώς είναι δύσκολο να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα σε όλο το Αιγαίο. «Το πλωτό φράγμα συνδυάζεται και με άλλα πράγματα», με τη συγκεκριμένη ενέργεια να «εξετάζεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνόρων μας».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση προχωρά τα θέματα επιτάχυνσης του ασύλου και τις επιστροφές. «Κάθε Παρασκευή θα έχουμε επιστροφές», είπε και πρόσθεσε ότι «στόχος είναι οι 10.000 επιστροφές μέσα στο 2020». Όσον αφορά των δομών, τόνισε ότι θα δημιουργηθούν κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοικτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook