Τις αρχές της λύσεις για την Ελλάδα θα συμφωνήσουν οι ηγέτες την 23η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε στο ARD ότι για να λυθεί η κρίση χρέους της Ελλάδας, πρέπει να γίνει μεγαλύτερη διαγραφή του ελληνικού χρέους, από αυτή που είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι.

Όπως μεταδίδει το Reuters o Γερμανός υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι: «Μια βιώσιμη λύση στην ελληνική κρίση του χρέους δεν είναι δυνατή χωρίς ένα \”κούρεμα\”, και αυτό θα πρέπει πιθανότατα να είναι υψηλότερο από ότι το καλοκαίρι. Οι λεπτομέρειες συζητούνται τώρα. Δεν θα είναι όλα να έτοιμα κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, αλλά οι αρχές πρέπει να είναι σαφής».

Κρίσιμες πάντως θα είναι οι επόμενες οκτώ ημέρες για την Ευρωζώνη, καθώς οι ηγέτες της θα πρέπει να προχωρήσουν σε άμεσες και αποφασιστικές λύσης στο θέμα της κρίσης χρέους και του ελληνικού χρέους, στην επικείμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, ύστερα από τις νέες πιέσεις που δέχτηκαν τόσο από το G20 όσο και από την Ουάσινγκτον.

Με κοινό ανακοινωθέν τους οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες ζήτησαν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν σε αποφασιστικές ενέργειες, και άμεσες λύσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν στην Σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφερόταν στο προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος οι υπουργοί Οικονομικών των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου επεσήμαναν ότι «προσβλέπουμε σε γρηγορότερους ρυθμούς, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο ρόλος του EFSF και να μην εξαπλωθεί η κρίση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook