Σε εκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατέβηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, οι εκπαιδευτικοί των Χανίων.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν απόσυρση του άρθρου που εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με εκείνα των κολεγίων, μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

“Υποστηρίζουμε τους συνάδελφους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που κάθε χρόνο δουλεύουν σε ένα καθεστώς ομηρίας, με διαφορετικό τρόπο, σε διαφορετικές πόλεις και κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Οι αναπληρωτές αδιόριστοι καθηγητές έχουν φτάσει και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης στους 40 χιλιάδες. Συνεπώς ησημερινή κινητοποίηση έχει αυτό το αίτημα να προχωρήσει σε μόνιμους και σταθερούς διορισμούς”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Γιάννης Κυριακάκης.

Οι εκπαιδευτικοί αντιτίθενται επίσης, σε κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης ενώ τάσσονται ενάντια και στο προσοντολόγιο το οποίο, όπως λένε, «απειλεί δια βίου όλους τους νέους εκπαιδευτικούς με το αέναο κυνήγι προσόντων επί πληρωμή».

Για τις προκηρύξεις διορισμών καθηγητών που τη δεδομένη χρονική στιγμή “τρέχουν” ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων τόνισε: 

“Οι διορισμοί προχωρούν με “προσοντολόγιο” Γαβρόγλου. Δηλαδή η νυν κυβέρνηση ακολουθεί ότι έπραξε η προηγούμενη κυβέρνηση.Ωθούν τους συναδέλφους μας καθηγητές στην εξαγορά πανάκριβων προσόντων. Άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τη δημόσια εκπαίδευση για πάνω από 10 χρόνια, αναγκάζονται να μαζέψουν χαρτιά για να συμπληρώσουν μόρια. Επίσης,  μεγάλο πλήγμα αποτελεί η εξίσωση των πτυχίων των ελληνικων Παναεπιστημίων με εκείνα των κολλεγίων, πολλές φορές αγνώστων προελεύσεων.

Τέλος, η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Χανίων πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωΐ έως τις 4 το μεσημέρι για την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook