Από «κόσκινο» θα περάσει η κυβέρνηση όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται κυρίως στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στην ενδοχώρα για το μεταναστευτικό / προσφυγικό.

Σχετική τροπολογία για τις ΜΚΟ ψηφίζεται στη Βουλή και με αυτή προβλέπεται η σύσταση Μητρώου Μελών ΜΚΟ. Το κράτος θα γνωρίζει εφεξής ποιος θα δραστηριοποιείται πού, θα έχει γνώση για τα πλήρη στοιχεία κάθε ΜΚΟ προκειμένου να λάβουν πιστοποίηση.

Ορίζεται δε, Ειδικός Γραμματέας ΜΚΟ ο οποίος θα προϊσταται του νέου Μητρώου για τις ΜΚΟ.

Πρώτη φορά μητρώο μελών ΜΚΟ
Με την τροπολογία που ψηφίζεται απόψε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συστήνεται για πρώτη φορά στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Μητρώο Μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, καθώς και των μελών, των υπαλλήλων και των συνεργατών τους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τι ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ
Οι προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες (2016, 2018) που αφορούσαν τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν σε δράσεις κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα και τη λειτουργία τους, δεν προέβλεπαν κανόνες διαπίστευσης/ πιστοποίησης για τα φυσικά πρόσωπα.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook