Οι δικαστές απέρριψαν αιτήματα που αφορούσαν στη διαβίβαση στοιχείων της δικογραφίας για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών».

Το αίτημα για την κλήτευση μαρτύρων που εκτιμάται ότι με τη μαρτυρία τους θα ρίξουν φως στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το Νοέμβριο του 2014, οδήγησε στην αναβολή της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, για τις 9 Νοεμβρίου του 2020, καθώς έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να κληθούν και να καταθέσουν στη δίκη οι δικηγόροι Θ. Παναγόπουλος, Θεμ. Σοφός, Αλ. Λυκουρέζος, Χρ. Μαρκογιαννάκης αλλά και ο διευθυντής της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Φ. Ντουίτσης.

Την ίδια ώρα, οι δικαστές απέρριψαν αιτήματα που αφορούσαν στη διαβίβαση στοιχείων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», στην οποία αποδίδεται, μεταξύ άλλων, και απόπειρα εκβίασης του γνωστού επιχειρηματία που στην παρούσα υπόθεση έχει πρωτόδικα καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών με αναστολή ως ηθικός αυτουργός.

Για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου αλλά και για ληστεία πρωτόδικα, καταδικάστηκαν δυο αλλοδαποί. Στον πρώτο είχε επιβληθεί κάθειρξη 23 ετών ενώ ο δεύτερος, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 22 ετών και τριών μηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook