Έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό λογοτεχνίας διοργάνωσε ομάδα καθηγητών στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ομάδα των καθηγητών που οργάνωσαν το διαγωνισμό:

“Την Κυριακή το απόγευμα στις 2 Φεβρουαρίου 2020, έξι με οχτώ το απόγευμα, οι μισοί μαθητές του σχολείου μας ήταν σε τετράδες μπροστά στον υπολογιστή του σπιτιού που τους φιλοξένησε. Στόχος να απαντήσουν ηλεκτρονικά τις 120 ερωτήσεις που αφορούσαν τα τέσσερα λογοτεχνικά βιβλία που διάβασαν.

Ο αγώνας ήταν σκληρός και το έπαθλο δυνατό κίνητρο: η τετράδα των νικητών κερδίζει τα έξοδα της εκδρομής της τάξης της! Οι μαθητές της τρίτης τάξης ήταν πολύ γρήγοροι, αλλά όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Οι μαθητές της δευτέρας τάξης ήταν οι λιγότεροι σε συμμετοχές, χαμένοι στις δυσκολίες της ηλικίας τους και το βάρος των μαθημάτων που έγιναν πιο απαιτητικά. Τα πρωτάκια κινούμενα αργά, μέσα στην αθωότητα της άγνοιας του κινδύνου, αλλά καλά προετοιμασμένα, νίκησαν το λαγό! Καλό είναι να διαβάζουμε ξανά τα αγαπημένα μας παραμύθια λοιπόν, ειδικά καθώς μεγαλώνουμε..

Τα βιβλία που διάβασαν οι 33 τετράδες των μαθητών μας είναι:

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, τα χρήματα για τα έξοδα των εκδρομών των νικητών, δεν τα διαθέτει μια σχολική μονάδα. Για το σκοπό αυτό κινητοποιήθηκαν το δεκαπενταμελές και οι μαθητικές κοινότητες. Με λαχειοφόρο αγορά τα παιδιά συγκέντρωσαν χρήματα για να καλύψουν το διαγωνισμό αλλά και άλλες ανάγκες των τμημάτων τους και του σχολείου γενικότερα.

Το κείμενο αυτό είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε, ως καθηγητές τους, την υπερηφάνεια μας για τα παιδιά και να τους πούμε ένα δημόσιο «Μπράβο». Από την άλλη πλευρά ελπίζουμε να εμπνευστούν συνάδελφοι με αυτό το πείραμα ή καλή πρακτική, όπως επιθυμείτε ονομάστε το εγχείρημα, ώστε να το δοκιμάσουν στα σχολεία τους.

Εμείς θεωρούμε ότι πέτυχε! Ευχαριστούμε το διευθυντή μας, Μανόλη Τζανάκη, για τη συμπαράσταση.

Η ομάδα των καθηγητών που οργάνωσαν το διαγωνισμό: Δημήτρης Κωστής, Μαριγώ Γεωργουδή, Θεοδώρα Πρίτση, Ασπασία Τσουρλάκη”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook