Στην κατάμεστη αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, με την παρουσία των εκατοντάδων συνέδρων  των Σωματείων της Δύναμης του, πραγματοποιήθηκε το απολογιστικό ετήσιο Συνέδριο του ΕΚΗ.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο Συνδικαλιστικό κίνημα, διατελέσαντες Προέδροι σωματείων και μέλη των Διοικήσεων του ΕΚΗ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού  Κέντρου Ηρακλείου

Παράλληλα  και κατά την διάρκεια του Συνεδρίου οι συνάδελφοι έδειξαν την αλληλεγγύη τους για τον συνάνθρωπο δίνοντας δείγμα σιέλου για μυελό των οστών.

Δυστυχώς, ακόμη μια φορά και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε εκλογική διαδικασία (Απολογιστικού Συνέδριου), η παράταξη ΔΑΣ – ΠΑΜΕ επέλεξε τον δρόμο  της διχόνοιας και της διάσπασης, θέτοντας για λόγους εντυπωσιασμού  ζητήματα νομιμοποίηση των Συνέδρων. Ενώ για άλλη μια φορά δεχτήκαμε άρνηση  για ενιαίο απεργιακό μέτωπο χωρίς μικροκομματικά και μικροπαραταξιακά συμφέροντα.

Στον απολογισμό του Συνέδριου τονίστηκαν  από το Προεδρείο τα μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους όπως τα ασφαλίστηκα και εργασιακά συμφέροντα, τα εργατικά ατυχήματα, τις ΣΣΕ καθώς και την ανασφάλιστη εργασία που οργιάζει στις μέρες μας.

Το ΕΚΗ καλεί τον χώρο της εργασίας να συνταχθεί στα συνδικάτα και ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας  για βελτίωση των συνθηκών εργασίας.