Ο 40χρονος φανοποιός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 41χρονου στο Νέο Σούλι, αφέθηκε ελεύθερος μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με τους όρους που του επιβλήθηκαν, την 1η και 16 κάθε μήνα θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα, ενώ το Συμβούλιο συντάχθηκε με την πρόταση του Ανακριτή.

Όλοι περίμεναν την συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος, μετά τη διχογνωμία Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Η ανακρίτρια εκτίμησε πως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, η εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκισή του και έτσι την τελική απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ του επιβλήθηκαν και άλλοι περιοριοριστικοί όροι.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο 41χρονος διέρρηξε την επιχείρηση του 40χρονου, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές σε κάμερα ασφαλείας.

Όταν ο 40χρονος πήγε στην επιχείρησή του για να δει τι συμβαίνει, τότε, ο 41χρονος πυροβόλησε εναντίον του με κυνηγετικό όπλο και τον απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο.

Στην συνέχεια, ο 40χρονος, πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον του 41χρονου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, που εξέτασε την σορό του 41χρονου, διαπίστωσε ότι έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο, στο ύψος της καρδιάς.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών, στον τόπο του περιστατικού, βρήκαν ένα πιστόλι οπλισμένο με ένα φυσίγγιο, δύο κάλυκες και μια βολίδα πυροβόλου όπλου, ενώ δίπλα από τον νεκρό βρήκαν ένα κυνηγετικό όπλο και ένα γεωργικό εργαλείο (κλαδευτήρα).

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 40χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν, 67 φυσίγγια πιστολιού, δύο κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο τυφέκιο, δύο μαχαίρια επιβίωσης και μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook