Μπασκετική γιορτή στήθηκε στο κλειστό του Κλαδισού το Σάββατο (15/02), με το φίλαθλο κοινό των Χανίων να παίρνει “γεύση” από την Basket League.

Με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του Θοδωρή Παπαγρηγοράκη, ο οποίος πρόσφερε πολλά στο χανιώτικο και κρητικό μπάσκετ, ως αθλητής και μετέπειτα προπονητής, το Ρέθυμνο Cretan Kings έδωσε φιλικό αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου, επικρατώντας με 77-68.

Η διοργάνωση του αγώνα έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα και το ΕΑΚ Χανίων. Παράλληλα είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τους φιλάθλους να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία διατέθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στο ημίχρονο του αγώνα ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Χανιώτη στην καταγωγή πρόεδρο της ομάδας που εκπροσωπεί επάξια την Κρήτη στα “μεγάλα σαλόνια”, Κωστή Ζομπανάκη, ενώ ακόμη τιμήθηκαν οι Μιχάλης Δασκαλάκης, Γιάννης Χαρωνίτης, Ανδρέας Τρουλάκης, Νίκος Τούλης, Γιάννης Ηλιάκης και Σταύρος Δρικάκης για την προσφορά τους στο κρητικό μπάσκετ.

Η συγκίνηση ήταν έντονη τη στιγμή που πάτησαν το παρκέ η σύζυγος του αείμνηστου Θ. Παπαγρηγοράκη και οι δύο κόρες του για την απονομή τιμητικής πλακέτας και μίας κορνίζας με τη φανέλα του ΟΑΧ και το όνομά του.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-20, 46-33, 60-60, 77-68.

Ρέθυμνο Cretan Kings (Βαγγέλης Ζιάγκος): Λι 7(1), Χριστοδούλου 10, Χότον 2, Σπυριδονίδης 6(2), Καμπερίδης 6(1), Λαναράς, Πέτγουεϊ, Χάρις 3(1), Κάρτερ 18(4), Γκόρντον 14, Φράνκαμπ 9(1).

Κολοσσός Ρόδου (Άρης Λυκογιάννης): Αγκμπελέσε 6, Μπρέιζελτον, Τσαλμπούρης, Γκρίφιν 7, Πουλιανίτης 2, Καλογιαννίδης, Μωραϊτης 5(1), Λοβ 14(3), Ντάνιελς 10(2), Κρομά 4, Τουτζιαράκης 14, Παύλος 6(2).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook