Η οικογένεια προτίθεται να μην προχωρήσει σε μηνύσεις, εφόσον βγει και ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα προκάλεσε ο χειρισμός της υπόθεσης του θανάτου του 11μηνου βρέφους στου Ζωγράφου. Ο υπουργός διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος του ιατροδικαστή που στο αρχικό του πόρισμα διαπίστωσε σεξουαλική κακοποίηση του μωρού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο υπουργός ζήτησε να ερευνηθεί η υπόθεση Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νικόλαο Καρακούκη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007.

Δημόσια συγγνώμη από τον ιατροδικαστή ζητά ο δικηγόρος της οικογένειας του μωρού

Την πρόθεσή της οικογένειας του βρέφους από τη Συρία, που μεταφέρθηκε νεκρό στο «Παίδων» και για το οποίο υπήρξαν αντιφατικές αναφορές σχετικά με το εάν υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ή όχι, να μην προχωρήσει σε μηνύσεις, γνωστοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο δικηγόρος Άνουαρ Αλ Μπάκρι, που την εκπροσωπεί.

«Έλαμψε η αλήθεια από όλες τις πλευρές» δήλωσε στον Αντέννα ο πατέρας του παιδιού. «Το χτύπημα ήταν διπλό για μένα, το πρώτο και κυριότερο που έχασα το κοριτσάκι μου και το δεύτερο ότι πήγαιναν να με κατηγορήσουν πως ήμουν τάχα ο βιαστής του παιδιού».

«Συνεργάστηκα με τις αρχές σε όλα τα επίπεδα και σε βάθος, ό,τι με ρώτησαν τους απάντησα» πρόσθεσε.

Όπως ξεκαθάρισε ο δικηγόρος, η οικογένεια προτίθεται να μην προχωρήσει σε μηνύσεις, εφόσον ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης βγει και ζητήσει δημόσια συγγνώμη. «Εάν το κάνει θα σταματήσουμε εκεί, αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε με τα εφόδια που μας δίνει ο νόμος» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Άνουαρ Αλ Μπάκρι.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε, μιλώντας στον Αντέννα, στον πατέρα του 11 μηνών βρέφους, ο οποίος, όπως είπε «έδειξε μια φοβερή σύνεση και σκέψη, κάτι που δεν επιδείξαμε εμείς, και είπε πως καταλαβαίνει το λάθος».

Πηγή: newsbeast.gr