Καταγράφουν την Κρητική φιλοξενία καθώς γυρνάνε το νησί με παράξενο διθέσιο ποδήλατο!

Το περίεργο αυτό διθέσιο ποδήλατο συναντήσαμε πριν λίγες ημέρες να "κόβει" βόλτες στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης με επιβάτες (ποδηλατούσαν και οι δύο) ένα νεαρό ζευγάρι αλλοδαπών τουριστών. Έτσι όπως το είδαμε από πίσω , την προσοχή μας τράβηξε το μήνυμα που αναγραφόταν σε πινακίδα και είπαμε να το ακολουθήσουμε.

Πράγματι το ποδήλατο μόλις μπήκε στον οικισμό της Αγίας Γαλήνης τράβηξε αριστερά και σταμάτησε στο τέρμα του δρόμου που καταλήγει στις εκβολές του Πλατύ ποταμού στη θάλασσα.

Εκεί οι δύο νέοι κατέβηκαν να ξαποστάσουν για λίγο και μεις βρήκαμε την ευκαιρία να τους ρωτήσουμε τι ακριβώς έκαναν, ποιός ήταν ο σκοπός τους. Όπως με ευγένεια μας απάντησαν , σκοπός τους ήταν να γνωρίσουν την Κρήτη και ιδιαίτερα την Κρητική φιλοξενία για την οποία είχαν πολλά ακούσει και πολλά θετικά να πουν , ποδηλατώντας, με σκοπό όλη αυτή την εμπειρία να την καταγράψουν και να την κάνουν γνωστή στην πατρίδα τους.

Εξάλλου όπως έγραφε και η πινακίδα "Looking for Hospitality tonight..." ή "Ψάχνουμε για φιλοξενία απόψε" στα Ελληνικά Αν δείτε λοιπόν αυτό το ποδήλατο με το συγκεκριμένο μήνυμα μην παραξενευτείτε, οι προθέσεις τους είναι καλές και ο σκοπός τους , διαφημιστικός!

Δια-SOS-τε τη Μεσαρά