Η χώρα έχει διπλάσιο αριθμό θεμάτων σε σχέση με τις υπόλοιπες της πρώην Γιουγκοσλαβίας

Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό περίπου 7.500 αγνοούμενων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της δεκαετίας του 1990 στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Αγνοουμένων στη χώρα, Μάρκο Γιούρισιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν προβλήματα σε όλες τις κοινότητες, επειδή οι άνθρωποι που αναζητούν τους αγαπημένους τους, στιγματίζονται από τις τοπικές Αρχές, αλλά και προβλήματα που ανακύπτουν εξαιτίας πολιτικών διαφωνιών σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα».

Βάσει των όσων μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γιούρισιτς επισήμανε ότι η Βοσνία/Ερζεγοβίνη αναζητά διπλάσιο αριθμό θυμάτων πολέμου, σε σχέση με τις άλλες χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

«Έχουμε 7.488 άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, δηλαδή διπλάσια από όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας… Ελπίζω ότι η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, θα αλλάξει έτσι ώστε ολόκληρη η κοινωνία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης να μπορεί να ενωθεί γύρω από αυτό το πρόβλημα, η επίλυση του οποίου είναι απαραίτητη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook