Όπως κάθε χρόνο το Α’ Ψυχοσάββατο στο μνημείο πεσόντων στο Αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου

Με ευλάβεια τελέστηκε το Α΄ Ψυχοσάββατο 22 Φεβρουαρίου στο προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου η επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη των αστυνομικών που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τιμώντας πιστά τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα και το Σύνταγμα, υπερασπιζόμενοι μέχρι την τελευταία ρανίδας του αίματος τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ελευθερία για χάρη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στη χώρα.

Στην σχετική ανακοίνωση της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας αναφέρονται και τα εξής:

Το τρισάγιο τελέστηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Νήφων Βασιλάκη ενώ στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων από τους εκπροσώπους των ενώσεών μας, τους επίσημους προσκεκλημένους και τους συγγενείς των θυμάτων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των νεκρών συναδέλφων μας.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απεύθυναν μετά το πέρας της λιτής αυτής τελετής οι εκπρόσωποι των σωματείων μας τόνισαν ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι ο μόνος εργασιακός κλάδος που τιμάει κάθε χρόνο το Α΄ Ψυχοσσάβατο τους νεκρούς συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και επισήμαναν την επιτακτική ανάγκη της θέσπισης από την πολιτεία του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου.

Οι δε εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά την ομιλία τους αναγνώρισαν στο σύνολό τους το επικίνδυνο του επαγγέλματος μας, σημειώνοντας ότι η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει και αυτή την προσφορά των Αστυνομικών στην κοινωνία μας.

Τέλος όλοι μαζί ευχηθήκαμε το νέο έτος να κυλήσει αναίμακτα για όλη την αστυνομική οικογένεια και να μην προστεθεί άλλο θύμα στη λίστα των νεκρών συναδέλφων μας.

Τη σεμνή αυτή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κ. Μάξιμος Σενετάκης, κ. Βαρδάκης Σωκράτης, κ. Κεγκέρογλου Βασίλειος, εκπρόσωποι από τα γραφεία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη Ελευθέριου, του Ευρωβουλευτή κ. Κεφαλογιάννη Εμμανουήλ και των βουλευτών κ. Μαμουλάκη Χαράλαμπου και κ. Ηγουμενίδη Νικόλαου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ξυλούρης Νικόλαος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Σπυριδάκης Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Καρακούδης Στυλιανός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Πικράκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης κ. Σφακιανάκης Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αποστράτων «Ο Τάλως» Νομού Ηρακλείου κ. Αλεξάκης Επαμεινώνδας, η Πρόεδρος των Πολιτικών Υπαλλήλων Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης κ. Στίνη Ελευθερία, ο Αντιπρόεδρος της I.P.A. Ηρακλείου κ. Αποστόλου Αγγελική, ο Αντιρόεδρος Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης κ. Κοτσορές Ιωάννης, συγγενείς των θυμάτων συναδέλφων μας καθώς και πλήθος Αστυνομικών και φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook