Για την προβολή του «Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού» και γενικότερα του νησιού σε γερμανικά και αυστριακά ΜΜΕ

Δημοσιογραφικά ταξίδια (press trips), με αφορμή τη διοργάνωση του φετινού «Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού», υλοποιεί ο ΕΟΤ μέσω των γραφείων του στο εξωτερικό, με στόχο την προβολή της Κρήτης ως ελκυστικού προορισμού για όλες τις εποχές του χρόνου και ταυτόχρονα την ανάδειξη της πολυποικιλότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. 

Οι δράσεις αυτές συμφωνήθηκαν σε συνάντηση που είχε στα γραφεία του Οργανισμού ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης με την αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Στέλιο Σπανουδάκη.

Ειδικότερα:

Η υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας διοργανώνει, από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου, press trip για τον Γερμανό δημοσιογράφος Hans-Martin Koch, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κρήτη, προκειμένου να συγκεντρώσει υλικό για τη σύνταξη εκτενών αφιερωμάτων τόσο σχετικά με το καρναβάλι του Ρεθύμνου όσο και για τις επιλογές που προσφέρει το νησί ως προορισμός, κατά την εκτός τουριστικής αιχμής περίοδο. Τα αφιερώματα αυτά θα δημοσιευτούν στην ημερήσια εφημερίδα «Landeszeitung L

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο press trip που διοργανώνει η υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας, στην Κρήτη θα βρεθεί, από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, και ο Αυστριακός δημοσιογράφος Martin Swoboda, ο οποίος αρθρογραφεί στις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες «Salzburger Nachrichten» και «Die Presse». Σκοπός του ταξιδιού του είναι η σύνταξη ρεπορτάζ σχετικά με τις εκδηλώσεις που διαθέτουν έντονα τοπικά και λαογραφικά στοιχεία, σε συνδυασμό με τις ποικίλες επιλογές που προσφέρει το νησί κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook