Σχολικός αγώνας μπάσκετ εν μέσω φαινομένων βίας που πρέπει να προβληματίσουν.

Ένα, αν μη τι άλλο, γεγονός που σοκάρει έλαβε χώρα την Πέμπτη (5/3) το πρωί στο δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού στα Χανιά. Λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση μπάσκετ, ανάμεσα στο 1ο ΓΕΛ Χανίων (με έδρα τη Νέα Χώρα) και στο Γενικό Λύκειο Σούδας, στο πλαίσιο του μαθητικού πρωταθλήματος, 5-6 άτομα που φορούσαν κράνη και κουκούλες μπήκαν στην κερκίδα και χτύπησαν με γροθιές μαθητές του σχολείου της Νέας Χώρας.

Μάλιστα, οι δύο εκ των μαθητών που χτυπήθηκαν τραυματίστηκαν πιο σοβαρά, χωρίς, ωστόσο, η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία, αφού άμεσα τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews, αιτία αυτού του απρόσμενου και άκρως σοκαριστικού επεισοδίου ήταν ένα πανό που είχαν αναρτήσει στην κερκίδα μαθητές του σχολείου της Νέας Χώρας και στο οποίο αναγραφόταν αντιφασιστικό σχόλιο.

Τα άτομα που μπήκαν στο γήπεδο και χτύπησαν μαθητές, αμέσως μετά το γεγονός εξαφανίστηκαν, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα που λίγοι αντιλήφθηκαν το περιστατικό.

Λίγη ώρα μετά έφτασε η Αστυνομία στο χώρο του γηπέδου, όπου και πήρε καταθέσεις μαρτύρων, καθηγητών και μαθητών. Παράλληλα, το γήπεδο, για προληπτικούς λόγους άδειασε (ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών) και οι μαθητές των δύο Λυκείων που επρόκειτο να παρακολουθήσουν τον  αγώνα, επέστρεψαν στα σχολεία τους.

Σίγουρα, το συγκεκριμένο επεισόδιο θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους φορείς, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχουν φαινόμενα βίας εντός σχολικών κοινοτήτων, ωστόσο, πλέον αποκτούν νέα μορφή και γίνονται περισσότερο συχνά.

Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων που αναζητά τους δράστες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook