Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των δυο νέων αιθουσών διδασκαλίας που τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Βαγιονιάς από το Δήμο Γόρτυνας. Στον καθιερωμένο αγιασμό, εκτός από τη διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους μικρούς μαθητές, το παρών έδωσαν ακόμη ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Πηρουνάκης, Γαρεφαλάκης, Ξυλούρης Κρητικόπουλος και Πρινιανάκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρκετοί γονείς.

Οι συγκεκριμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο της Βαγιονιάς πριν λίγες ημέρες, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των μαθητών. Να σημειωθεί πως το προκάτ κτίσμα που τοποθετήθηκε είναι εμβαδού 60 τμ συνολικά και έχει μοιραστεί σε δυο τάξεις διδασκαλίας. Η προμήθειά του κόστισε στον Δήμο Γόρτυνας περίπου 20 χιλιάδες ευρώ και η προμήθειά τους έγινε με ιδία έσοδα του Δήμου Γόρτυνας.

Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βαγιονιάς κα. Ζαμπία Παπαδάκη ευχαρίστησε την δημοτική αρχή και ιδιαίτερα το Δήμαρχο για το ενδιαφέρον που έδειξαν προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα στέγασης των μαθητών. Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο οποίος στάθηκε στις συντονισμένες κινήσεις που έγιναν από την ηγεσία του Δήμου ώστε να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι δυο αίθουσες.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε πως κυρίαρχο μέλημα της δημοτικής αρχής, από το ξεκίνημα της θητείας της, είναι η παροχή στήριξης στις σχολικές μονάδες του Δήμου, προκειμένου να συνδράμει στην βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης. Παράλληλα επισήμανε πως έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για να τοποθετηθούν ανάλογες αίθουσες και στα υπόλοιπα σχολεία στα οποία έχουν καταγραφτεί παρόμοιες ανάγκες.

«Όπως γνωρίζουν οι δημότες μας, η δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί να στηρίξει με κάθε τρόπο τις σχολικές μονάδες του Δήμου. Στο Δημοτικό Σχολείο της Βαγιονιάς η προμήθεια και η τοποθέτηση των δυο αιθουσών έγινε κατά απόλυτη προτεραιότητα αφού οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις δεν επαρκούσαν για να φιλοξενήσουν όλους τους μαθητές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες διδασκαλίας. Τα χαρούμενα πρόσωπα των μικρών δημοτών μας, που αντικρίσαμε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, πιστεύω πως αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για όλους μας στο Δήμο Γόρτυνας και μας εξοπλίζουν με περίσσια ενέργεια ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γόρτυνας.

Μετά το τέλος της τελετής, τόσο ο κ. Σχοιναράκης, όσο και οι συνεργάτες του, επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Βαγιονιάς, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά από το διευθυντή του σχολείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook