Εικόνες από την πόλη πρώτη ημέρα εφαρμογής του κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων λιανικής (πλην αυτών που ασχολούνται με την αλυσίδα τροφίμων)

Το κέντρο των Χανίων το πρωί δεν θύμιζε την εικόνα που θα παρουσίαζε σε κανονικές συνθήκες ένα πρωινό Τετάρτης.

Οι δρόμοι με ελάχιστη κίνηση αυτοκινήτων ενώ και ο αριθμός των πολιτών που κυκλοφορούσε ήταν μικρός.

Από σήμερα ισχύει και η απαγόρευση σε όλα τα εμπορικά καταστήματα λιανικής, πλην αυτών που έχουν να κάνουν με την αλυσίδα τροφίμων, αλλά και εκεί η κίνηση των πελατών ήταν αραιωμένη.

Στα καταστήματα που δεν έχει απαγορευτεί η λειτουργία, όλοι οι επαγγελματίες, φορούσαν στα χέρια γάντια και κάποιοι προφύλασσαν το πρόσωπο με τις ειδικές μάσκες, ενώ στα καταστήματα που υπήρχε κόσμος που επιθυμούσε να εξυπηρετηθεί όπως για παράδειγμα στο κατάστημα της Cosmote στην οδό Τζανακάκη, υπάλληλος στην πόρτα με μάσκα και γάντια, ρύθμιζε πόσα άτομα θα εισέρχονται στο κατάστημα τηρώντας τον κανόνα παρουσίας αριθμού πελατών αναλόγως των τετραγωνικών μέτρων, με τους υπόλοιπους πελάτες να περιμένουν τη σειρά τους εκτός καταστήματος.

​​

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό των πεζών που κυκλοφορούσαν, φορούσαν μάσκες και γάντια χωρίς να είναι όλοι μεγάλης ηλικίας. 

Δείτε φωτογραφίες από την εικόνα που παρουσίαζε η πόλη των Χανίων το πρωί και – όπως συνηθίζαμε μέχρι σήμερα να λέμε – σε ώρα καταστημάτων

Δημοτική Αγορά Χανίων

Τζανακάκη

Ανδρέα Παπανδρέου

 

(Κάτολας) Μουσούρων – Τσουδερών – Ποτιέ – Χρυσάνθου Επισκόπου

Σκαλίδη

Αποκορώνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook