Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε την Τρίτη τις δράσεις της για την επιστροφή στην κανονικότητα όμως εν μέσω πανδημίας είναι δύσκολο να προβλέψεις το τι θα γίνει.

Η ντιρεκτίβα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήταν επίσημη: Να τελειώσουν οι σεζόν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει βάσει χρονοδιαγράμματος. 10 Σαββατοκύριακα και 11 Τετάρτες ακολουθούν από την πιθανή ημερομηνία επανέναρξης των πρωταθλημάτων: Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου.

Είναι βέβαια δύσκολο να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη από τον οποιονδήποτε. Ακόμα και αν αυτή είναι η παντοδύναμη ΟΥΕΦΑ που θέλει να τα έχει όλα σε μια τάξη. Πως μπορεί όλοι να θέλουν να υπάρχει δράση μέσα στον Μάη αλλά την ίδια ώρα η πανδημία να συνεχίζει να μετράει νεκρούς και θανάτους σε όλη την υφήλιο;

Ήδη το ποδόσφαιρο μετράει τις πληγές του. Το Euro 2020 και το Κόπα Αμέρικα πήραν μετάθεση για το καλοκαίρι του 2021, η οικονομική αιμορραγία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μπορεί να φέρει ένα κραχ που ανάλογο του δεν έχει δει ξανά το ποδόσφαιρο. Είναι λοιπόν (τουλάχιστον) ουτοπικό να μιλάμε για επιστροφή στην δράση όταν ο θάνατος κάνει παντού την εμφάνιση του. Ακόμα και στην ίδια την γειτονιά μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook