Μπουλντόζες και μηχανήματα από το πρωί της Πέμπτης.

Στην οδό Κυδωνίας, στο κέντρο των Χανίων βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης (19/3) τα μηχανήματα ασφαλτόστρωσης που ξεκίνησαν εργασίες στον “χιλιοταλαιπωρημένο” και πολυσύχνατο δρόμο της πόλης.

Ένα έργο που αναμενόταν εδώ και καιρό, το οποίο είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, παίρνει “σάρκα και οστά” σε μια εποχή μάλιστα, που μάλλον μοιάζει ιδανική, αφού η πανδημία του κορωνοϊού με το ταυτόχορονο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων έχει ρίξει την κυκλοφορία σχεδόν στα …τάρταρα.

Η εποχή θα έμοιαζε επίσης ιδανική, αφού το έργο ξεκινά παραμονές της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ωστόσο, προς το παρόν, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος, τι είδους τουριστική περίοδο θα έχουμε φέτος…

Ένας επιπλέον λόγος μάλιστα που το έργο καθυστέρησε να ξεκινήσει ήταν η τοποθέτηση οπτικών ινών κάτω από την άσφαλτο.

Η ασφαλτόστρωση αφορά όλο το μήκος και πλάτος της οδού Κυδωνίας, συνολικού μήκους 700 μέτρων και 7000 τ.μ.

Μάλιστα, θα υπάρξει ασφαλτόστρωση και σε ένα κομμάτι της οδού Μαργουνίου, από το φανάρι της Κισάμου έως τη γωνία που συνδέεται με την Κυδωνίας.

Το έργο θα είναι έτοιμο σε 14 ημέρες και περιλαμβάνει απόξιση ασφαλτικού, νέο ασφαλτοτάπητα αλλά και εξυγίανση στα προβληματικά σημεία. Σήμερα ξεκίνησε ουσιαστικά η απόξιση της ασφάλτου.

Όπως επίσης γίνεται αντιληπτό έχει κοπεί η κυκλοφορία στα σημεία εισόδου στην οδό Κυδωνίας και από την πλευρά της Κισάμου και από εκείνη της Μαργουνίου.

Φωτογραφίες από την οδό Κυδωνίας

Πέφτει άσφαλτος και στη Σούδα

Την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει έργα ασφαλτόστρωσης και στη Σούδα, ξεκινώντας από το δρόμο που φεύγει από το λιμάνι, συνεχίζονται στο ύψος του γηπέδου και του Σούπερ Μάρκετ ΣΥΝΚΑ.

Μάλιστα από το Δήμο Χανίων γνωστοποιείται σήμερα ότι:

“Το τμήμα της Λ. Σούδας απο τα φανάρια του ΣΥΝΚΑ μέχρι τον κόμβο θα παραμείνει κλειστό μέχρι αύριο το απόγευμα Παρασκευή 20-03-2020 και θα ισχύσουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διευκόλυνση των αυτοκινήτων, μέσω εκτροπής της κυκλοφορίας από γειτονικές οδούς.

Για το τμήμα της Λ. Σούδας από το ΜΑΙΧ μέχρι τον κόμβο της Σούδας θα γίνει πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας απο την Δευτέρα 23-03-2020 και ώρα 07.00 π.μ μέχρι την Παρασκευή 27-03-2020 ώρα 20.00 μ.μ.

Εναλλακτικά οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν κατά περίπτωση τις εξής εναλλακτικές διαδρομές:

1. Από Χανιά – μέσω Λ. Μουρνιών ή Λ. Καζαντζάκη προς ΒΟΑΚ – έξοδο προς Σούδα – οδός Παπαναστασίου προς κόμβο της Σούδας – λιμάνι και αντίστροφα.

2. Από Χανιά – οδός Παπαναστασίου – οδός Καράγιωργα – οδός Ακρωτηρίου (Βλητές) – οδός Μαριδάκη (Κάτω Σούδα) – Λ. Σούδας (μέχρι το λιμάνι ή τον κόμβρο της Σούδας) και αντίστροφα.

2. Από Χανιά – Λ. Καραμανλή – οδός Νεροκούρου – βόρειος παράδρομος ΒΟΑΚ-οδός Παπαναστασίου (κόμβος Σούδας και προς λιμάνι) και αντίστροφα”.

Φωτογραφίες από τη Σούδα

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook