Από το πρωί της Δευτέρας εφαρμόζονται τα νέα μέτρα στις λαϊκές αγορές, που πλέον λειτουργούν με το 50% των πάγκων.

Οι εικόνες από την λαϊκή αγορά κατάμεστη από κόσμο ακόμη και πριν από λίγες ημέρες , αποτελεί παρελθόν από σήμερα και όσο διαρκέσει ο αγώνας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στο μέτρο που είχε ληφθεί για την παρουσία μόνο παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων από σήμερα εφαρμόζονται νέα μέτρα σύμφωνα με τα οποία η απόσταση μεταξύ των πάγκων θα είναι πέντε μέτρα, ενώ μειώνονται κατά 50% οι παραγωγοί.

Το πρωί στην λαϊκή αγορά Χανίων στην οδό Κριτοβουλίδου οι εικόνες ήταν πρωτόγνωρες.

Λίγοι οι καταναλωτές πολλοί από τους οποίους φορούσαν μάσκες, αλλά λίγοι και οι πωλητές οι οποίοι επίσης φορούσαν μάσκες.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκής αγοράς Χανίων Κώστας Καψωμενάκης, στο πλαίσιο τήρησης των νέων μέτρων αποφάσισαν στην μια λαική να πηγαίνουν οι παραγωγοί που έχουν πάγκους σε μονούς αριθμούς και στην άλλη εκείνοι που έχουν πάγκους σε ζυγούς αριθμούς.

Επίσης φορούν γάντια και μάσκες, αν και επεσήμανε πως με τις μάσκες έχουν κάποιο πρόβλημα γιατί δεν βρίσκουν όλες όσες χρειάζονται.

«Η κίνηση είναι χαμηλή λόγω του φόβου. Όμως δεν έχουν έρθει ούτε οι μισοί παραγωγοί που προβλέποντο» ανέφερε ο κ.Καψωμενάκης, εκφράζοντας την ελπίδα πως στην διάρκεια της ημέρας θα αυξηθεί η κίνηση καθώς η ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί είναι πολύ μεγάλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook