Το πιθανότερο είναι να δουλεύετε από το σπίτι αυτό τον καιρό ή να έχετε σταματήσει.

Όπως και να’ χει όμως είστε στρεσαρισμένες μιας και μένετε σπίτι προσπαθώντας να προστατεύσετε εσάς και τους αγαπημένους σας. Ναι, γνωρίζουμε ότι φροντίζετε την επιδερμίδα σας πολύ αφού έχετε πλέον αρκετό ελεύθερο χρόνο.

Φοράτε μάσκες, ακολουθείτε πιστά την καθημερινή ρουτίνα και δεν απλώνετε προϊόντα μακιγιάζ. Παρ’ όλα αυτά κάποιες φορές βλέπετε μια θαμπή όψη και παράλληλα κάποια προϊόντα προκαλούν ερεθισμό. Αυτό σημαίνει πως το άγχος σας επηρεάζει και την επιδερμίδα σας. Και πρέπει να το αντιμετωπίσετε άμεσα.

Δείτε στη συνέχεια ποια είναι τα συμπτώματα και τι πρέπει να κάνετε.

Αν παρουσιάζονται κοκκινίλες: Καλό είναι να σταματήσετε τη χρήση της ενυδατικής σας κρέμας εφόσον είναι πλούσια και “βαριά” και να την αντικαταστήσετε με μια πιο ελαφριά φόρμουλα, κατάλληλη για ευαίσθητες επιδερμίδες. Αν οι κοκκινίλες δεν υποχωρούν επιβάλλεται να επικοινωνήσετε με τον δερματολόγο σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το στρες αφήνει τα σημάδια του στις λιπαρές επιδερμίδες κι εκείνες με σημάδια ακμής. Ο σωστός καθαρισμός, δύο φορές την ημέρα, είναι απαραίτητος και όταν το πρόβλημα βρίσκεται σε έξαρση πρέπει να αποφεύγετε τη συχνή απολέπιση.

Μπορείτε αντί για scrub να χρησιμοποιείτε μια θεραπεία με σαλικυλικό οξύ στη σύνθεση της και να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα μία μόνο φορά την ημέρα ιδανικά με έναν ορό που περιέχει υαλουρονικό οξύ.

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα: Κάνετε καθαρισμό μία φορά την ημέρα με ένα προϊόν σε μορφή κρέμας ενώ 2 φορές την εβδομάδα απλώστε scrub ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Επιλέξτε ενυδατική κρέμα προσώπου με υαλουρονικό οξύ, ceramides ή βιταμίνη Ε και ματιών με πεπτίδια.

Αν η επιδερμίδα είναι πολύ θαμπή και κουρασμένη: Αυτό σημαίνει πως έχει ανάγκη από προϊόντα που θα ενισχύσουν τη λάμψη και την ενυδάτωση. Ένας ορός με βιταμίνη C θα σας σώσει. Αν παράλληλα έχετε κηλίδες, πανάδες και λεπτές γραμμές επιλέξτε αντιοξειδωτικές φόρμουλες με βιταμίνες Ε, C και B12.

faysbook.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook