Ζητούν να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. τέσσερις κατηγορίες ανέργων και μια εργαζομένων 

Επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία έστειλαν από κοινού τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου, με τα οποία ζητούν να συμπεριληφθούν στα μέτρα προστασίας 5 επιπλέον κατηγορίες ανέργων και εργαζομένων.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

Σε συνέχεια της επιστολής μας που εστάλη στις 20/03/2020, επανερχόμαστε με την παρούσα λόγω του  επείγοντος του θέματος, στα πλαίσια πάντα των από κοινού ενεργειών των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης και σας ζητάμε να μεριμνήσετε ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που έχει προκύψει μετά την εξαγγελία μέτρων προστασίας των εργαζομένων και ανέργων. Σας παρακαλούμε να συμπεριλάβετε στην κάλυψη των μέτρων προστασίας και  τις παρακάτω κατηγορίες:

α) Ανέργους οι οποίοι δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων το 2019, ώστε να μπορέσουν να  ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας.

β) Ανέργους που μπήκαν για πρώτη φορά το 2019 στην αγορά εργασίας και δεν είχαν δικαίωμα να μπουν στο επίδομα ανεργίας.

γ) Εργαζόμενους που συμπλήρωσαν παραπάνω από διακόσια τριάντα (230) ένσημα.

δ) Για όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον Ο.Α.Ε.Δ.

ε) Ανέργους των οποίων η επιδότηση έληξε πριν το Δεκέμβριο του 2019.

Ευελπιστούμε ότι και αυτή τη φορά, η ανταπόκρισή σας θα είναι άμεση για την αποκατάσταση της αδικίας και την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook