Η τεράστια κίνηση του Ανδρέα από την Κρήτη έγινε προωτοσέλιδο στις τουρκικές εφημερίδες.

«Όμορφοι άνθρωποι στις δύο ακτές» γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφερόμενη στη δωρεά μυελού των οστών από την Κρήτη σε ένα παιδί στην Τουρκία.  

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, το μόσχευμα προέρχεται από συμβατό δότη στην Κρήτη και προορίζεται για ένα παιδί, τον Κουζέι, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των Αδάνων.  

Πιο συγκεκριμένα, ο συμβατός δότης είναι ο νεαρός Ανδρέας από την Κρήτη και το μόσχευμά του θα δοθεί σε παιδί από την Τουρκία που νοσηλέυεται στο Νοσοκομείο.

Αυτή η σπουδαία είδηση έγινε γνωστή προχτές, από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα (στο περιθώριο της καθημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό), ο οποίος είχε ευχαριστήσει δημοσίως τον Ανδρέα από την Κρήτη που πρόσφερε μυελό των οστών, όπως κι άλλον έναν άνθρωπο από τη Βόρεια Ελλάδα.      

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, η μεταμόσχευση προγραμματίζεται να γίνει στις 22 με 24 Απριλίου.  

Η τουρκική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της επικαλείται τις δηλώσεις του Έλληνα καθηγητή λοιμωξιολογίας, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. 

Με πληροφορίες από lifo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook