Σημαντική κίνηση από τη ΔΕΥΑΧ στον εξοπλισμό του νοσοκομείου

Αυτή τη δύσκολη περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ΔΕΥΑΧ προχωρά σε μια σημαντική έμπρακτη στήριξη του νοσοκομείου Χανίων.

Συγκεκριμένα, σήμερα το Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης αποφασίζει για την έγκριση δωρεάς στο νοσοκομείο Χανίων, ενός μηχανήματος Αναπνευστήρα για ΜΕΘ, αξίας περίπου 19.000 ευρώ.

Η απόφαση που αναμένεται να λάβει η ΔΕΥΑΧ, θα περάσει εν συνεχεία από το υπουργείο και από μια ειδική τριμελή επιτροπή που έχει συσταθεί εκτάκτως, προκειμένου να λάβει τελική έγκριση.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη: “Είναι ένα μεγάλο, ιατρικό μηχάνημα αναπνευστήρα για ΜΕΘ, για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στα Χανιά σε τυχόν εξάπλωση το κορωνοϊού, κάτι το οποίο απευχόμαστε όλοι. Στόχος μας είναι να προμηθεύσουμε το νοσοκομείο με ένα τέτοιο εξοπλισμό όχι μόνο για πιθανή χρήση σε κρούσματα κορωνοίου – κάτι που πραγματικά ευχόμαστε να μην χρειαστεί – αλλά και για να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο και μελλοντικά για το νοσηλευτικό ίδρυμα του τόπου”

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με το νοσοκομείο Χανίων για τη ρύθμιση όλων των διαδικαστικών λεπτομερειών.

Σύμφωνα με την κα Χατζηδάκη, μόλις εγκριθεί η απόφαση της ΔΕΥΑΧ και από το υπουργείο, θα προχωρήσουμε την επόμενη Τετάρτη που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διοικητικό συμβούλιο, στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook