Τρεις νέοι θάνατοι στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Η αναφορά Τσιόδρα για γάντια και μάσκες.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε 3 νέους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα με τους νεκρούς από τον Covid-19 στη χώρα μας, να φτάνουν πλέον τους 86.

Επιπλέον, σήμερα 9 Απριλίου ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα του κορονοϊού με το σύνολο των περιπτώσεων να είναι πλέον 1.955 .

Επίσης, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 79.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στην Ελλάδα η εξέλιξη του κορωνοϊού κινείται σε σταθερά καλό επίπεδο, γεγονός που δίνει ελπίδες ότι στο τέλος, το αποτέλεσμα θα είναι το ευκταίον, να μην εξαπλωθεί δηλαδη ο ιός.

Πρέπει να φοράμε μάσκες;

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε σήμερα για το αν πρέπει να φοράμε μάσκα ή όχι λόγω του κορονοϊού.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας, ωστόσο, κάτι τέτοιο εξαρτάται από την επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε για ακόμα μία φορά ότι η άποψή του είναι το να μην φοράει ο γενικός πληθυσμός μάσκα.

«Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό» προσέθεσε.

Η αναφορά του στη χρήση γαντιών

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στα γάντια μιας χρήσης που κατά κόρον χρησιμοποιούν πολλοί συμπολίτες μας εκτός σπιτιού.

“Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό”, τόνισε, σημειώνοντας πως μικρές εγκοπές μπορεί να “επιτρέψουν” στον κορονοϊό να “επιτεθεί”, ενώ ακόμη σημείωσε πως το να φορά κανείς γάντια μπορεί να τον κάνει να τηρεί λιγότερο συχνά από ό, τι πρέπει τους κανόνες υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook