Η διάθεση 180.000.000 στην εκπαίδευση των επιστημόνων αυτή την περίοδο είναι μια πράξη που δεν συνάδει με τις ανάγκες και τα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας.

Αρκετοί επιστήμονες έχουν επαρκείς γνώσεις στις νέες τεχνολογίες και όσοι από αυτούς δεν επιμορφώνονταν διαρκώς δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και θα εξέρχονταν από την αγορά εργασίας. Τουλάχιστον ο χώρος των συναδέλφων μας – σε όλες τις εκφράσεις του οικονομολογικού επαγγέλματος- έχουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης και δεν είχαν ανάγκη μια τέτοια εκπαίδευση.                                                                                        

Ανάγκες υπάρχουν, πχ στην αναβάθμιση του εξοπλισμού, ώστε με ευχέρεια να εκτελούνται οι εργασίες.

Λυπούμαστε που η πολίτικη ηγεσία δεν βρήκε τρόπο να αποσυνδέσει το πόσο αυτό που ήταν δεσμευμένο στην “κατάρτιση” και να το διαθέσει στις πραγματικές ανάγκες τις κοινωνίας και της οικονομίας. Το επίδομα είναι χρήσιμο για πολλούς συναδέλφους και ιδιαίτερα τους νέους, το υπόλοιπο πόσο που καλύπτει ανάγκες επιχειρήσεων ΚΕΚ μάλλον λάθος γίνεται και θα ήταν σωστό  να μην επιτρέψει η πολιτεία να στηθεί “ πάρτι για λίγους και εκλεκτούς”.

Δεν προτρέπω κανένα συνάδελφο να ακολουθήσει την επιλογή μας όμως εγώ προσωπικά και η οικογένεια μου δεν θα υποβάλλουμε αίτηση ένταξης.

Δεν μας περισσεύουν τα χρήματα, όμως δεν θέλουμε να είμαστε συνένοχοι στην σπάταλη των πόρων και συνδαιτυμόνες στο “πάρτι για λίγους και εκλεκτούς”.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι με τα 180.000.000 κατασκευάζονταν 1.125 ΜΕΘ αφού στοιχίζει 160.000 ευρώ έκαστη. Ιδρύονταν 3.600 επιχειρήσεις δίνοντας επιδότηση 50.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook