Όλοι αναμένουν με ανυπομονησία του Διάγγελμα του Πρωθυπουργού στις 6 το απόγευμα για τις ανακοινώσεις για την άρση τω μέτρων.

Ως αργά το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαζε τις τελευταίες λεπτομέρειες στο σχέδιο που είχε καταρτίσει μα τους συνεργάτες του ο συντονιστής του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος με τον υπουργό Επικρατείας και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, οριστικές θεωρούνται οι παρακάτω ημερομηνίες και αποφάσεις:

ΣΧΟΛΕΙΑ
11 Μαΐου

τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου για τους μαθητές της τρίτης λυκείου.

18 Μαΐου

θα ανοίξουν και οι άλλες τάξεις του λυκείου και τα Γυμνάσια

1 Ιουνίου

Θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.

Μέχρι αργά το βράδυ ήταν υπό εξέταση το τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία καθώς εκεί υπήρχαν και πιο σύνθετα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αλλά και τις περιπτώσεις με τις προπληρωμές σε περίπτωση που κάποιος γονιός δεν επιθυμεί ή έχει σοβαρούς λόγους να μην στείλει το παιδί του στην δομή.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Τα καταστήματα θα ανοίξουν όλα εκτός από τα μεγάλα την Τρίτη 5 Μαΐου.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Επίσης, ανάμεσα στα όσα θα ανακοινωθούν το απόγευμα θα είναι και η μετακίνηση σε άλλους νομούς η οποία θα ξεκινήσει μετά από 15 ημέρες και συγκεκριμένα από τις 19 Μαΐου. Η αρμόδια επιτροπή των ειδικών, αλλά και η κυβέρνηση θέλουν το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα να εφαρμοστεί σταδιακά και με όλες τις δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Γι αυτό και δεν θα επιτραπεί αμέσως η ελεύθερη μετακίνηση σε διαφορετικούς νομούς, δηλαδή στα χωριά και τα εξοχικά.

Με πληροφορίες από dikaiologitika.gr, iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook