Συνολικά 15 σεισμικές δονήσεις με μεγέθη από 4,1 έως 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκαν μετά τα 6,6 Ρίχτερ του Σαββάτου

Δύο ακόμη σεισμικές δονήσεις μεγέθους άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφησαν σήμερα στην θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να γίνουν αισθητές λόγω της μεγάλης απόστασης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο πρώτος σεισμός έγινε στις 14:40 με μέγεθος 4,5 Ρίχτερ, επίκεντρο σε απόσταση 110 χιλιομέτρων νότια της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος  20 χιλιομέτρων.

Ο δεύτερος σημειώθηκε στις 20:20 με μέγεθος 4,6 Ρίχτερ, επίκεντρο σε απόσταση 126 χιλιομέτρων νότια της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος  10 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Κέντρου, μετά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ στις 15:51 του περασμένου Σαββάτου σημειώθηκαν δύο σεισμοί με μεγέθη 5,3 και 5,4 Ρίχτερ και 13 ακόμη σεισμικές δονήσεις με μεγέθη από 4,1 έως 4,9 Ρίχτερ.

Εννοείται πως έχουν καταγραφεί και δεκάδες σεισμικές δονήσεις με μικρότερα μεγέθη.

Όλοι οι σεισμοί είχαν το ίδιο περίπου επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση από 90 έως 130 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας και στο σημείο όπου διέρχεται το «Ελληνικό τόξο» δηλαδή και με απλά λόγια η περιοχή όπου συγκλίνουν οι τεκτονικές πλάκες.

Δείτε τον πίνακα με τους σεισμούς νότια της Κρήτης μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ όπως έχουν καταγραφεί απο το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. (Οι ώρες είναι UTC, δηλαδή + τρεις ώρες)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook