Κουκιανάκης: “Με Απόφαση Σγουράκη- Καραγιαννάκη ο Αποκόρωνα στο Έλεος των Σκουπιδιών”

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Αποκορώνου για την απόφαση που πάρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

“Στο σημερινό Δ.Σ. του Δήμου Αποκορώνου οι παρατάξεις Σγουράκη- Καραγιαννάκη, πλην του δημοτικού συμβούλου Φλεμετάκη Μιχαήλ (της παράταξης Σγουράκη) ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου, για μειώσεις – ελαφρύνσεις επιχειρήσεων, ευπαθών ομάδων κλπ., μηδένισαν τα ποσά ανταποδοτικών υπηρεσιών-καθαριότητας του προϋπολογισμού, ήτοι: το πρόγραμμα «Πόρτα- Πόρτα» που καλύπτει τις περιοχές Καλυβών, Αλμυρίδας, Γεωργιούπολης, Καβρού και Λίμνη Κουρνά προϋπολογισμού 64.000 ευρώ, ως επίσης και τη σάρωση (καθαρισμό) κοινόχρηστων χώρων, πλατεών, εκκλησιών, νεκροταφείων, Δημοτικών τουαλετών κ.ά. προϋπολογισμού 74.000 ευρώ ,μη εγκρίνοντας την αδυναμία εκτέλεσης αυτών από τις υπηρεσίες του Δήμου όπως γινόταν ως σήμερα. Ο Δήμος Αποκορώνου καλείται να καλύψει την τρέχουσα τουριστική περίοδο  με μηδενικά ποσά καθαριότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική εικόνα του Δήμου.

Σημειωτέον ο Δήμος Αποκορώνου έχει μόλις 138.000 ευρώ , επιπλέον των δυνατοτήτων του , για υπηρεσίες καθαριότητας, όταν ισότιμοι Δήμοι στον Νομό διαθέτουν ποσά άνω των 600.000 ευρώ. Επίσης, στην πρόθεση του Δημάρχου  στο σημερινό  Δ.Σ. για ενίσχυση του ποσού για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου κατά 20.000 ευρώ η απάντηση από τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σγουράκη ήταν «ελεημοσύνη θα μοιράσεις….». Καλό είναι να γνωρίζουν επιχειρηματίες, ξενοδόχοι, δημότες και επισκέπτες του Αποκόρωνα ότι η εικόνα που θα παρουσιάσει ο Δήμος , τους καλοκαιρινούς μήνες , όσον αφορά την καθαριότητα θα είναι τραγική με οικονομικές, υγειονομικές και ποινικές προεκτάσεις. Δεν είναι δυνατόν στο βωμό αντιπολιτευτικών, μικροσκοπιμοτήτων, να τίθεται  σε κίνδυνο «ελαφρά τη καρδία» η οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ως Δήμαρχος Αποκορώνου έδωσα τη δυνατότητα σε πρόταση που ήρθε από την Αξιωματική αντιπολίτευση, να αποσυρθεί η κοινή πρόταση που κατέθεσαν οι Σγουράκης – Καραγιαννάκης  και  η οποία σύμφωνα με το Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου δεν ήταν ώριμη και ισοσκελισμένη, ως επίσης και η πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή , προκειμένου συντεταγμένα, να κατατεθεί  στο επόμενο Δ.Σ. μια ολοκληρωμένη πρόταση στη βάση της οποίας θα συμφωνήσουμε όλοι, ούτως ώστε και ο Δήμος να παραμείνει όρθιος και η κοινωνία. Καλώ όλους τους Συλλόγους, ξενοδόχων, επιχειρηματιών, Προέδρων τοπικών κοινοτήτων, πολιτιστικών συλλόγων αλλά κυρίως του αιρετούς, όπως αναλογιστούν τις ευθύνες τους και το – τι μέλλει γενέσθαι – από την απόφαση αυτή”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook