Τι λέει στο Flashnews o διοικητής του ΠΑΓΝΗ για τον Χανιώτη που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Αναστάστωη -τηρουμένων των αναλογιών- έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας ηλικιωμένος (κοντά στα 90), από περιοχή του Νομού Χανίων, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ήταν στο ΠΑΓΝΗ πριν 10 ημέρες – Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

Ήδη επικρατεί αναβρασμός αφού επιβεβαιώθηκε ότι πριν από περίπου 10 (και πλέον) ημέρες ο ηλικιωμένος Χανιώτης είχε επισκεφτεί το ΠΑΓΝΗ για να πραγματοποιήσει επέμβαση βηματοδότη.

Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Χαμηλό το “ιικό φορτίο” του ηλικιωμένου

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη που μίλησε στο Flashnews.gr, ” ο ηλικιωμένος όταν ήρθε στο Νοσοκομείο μας δεν είχε προσβληθεί από τον ιό. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχουμε τηρήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο, καθώς έχουμε προβεί σε απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθεί ότι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου μας που ήρθε σε επαφή ο ηλικιωμένος κύριος, είναι καθαρό”.

Όπως μας τόνισε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ έχουν ληφθεί τα δείγματα από το προσωπικό και τα αποτελέσματά τους αναμένεται να βγουν μέχρι αύριο (Δευτέρα) το μεσημέρι.

Πάντως, σύμφωνα με τον κύριο Χαλκιαδάκη το “ιικό φορτίο” του ηλικιωμένου (μετα την εξέταση του δείγματός του στο αρμόδιο εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ) ήταν χαμηλό, γεγονός που δηλώνει ότι δύσκολα μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άτομα του περιβάλλοντός του και με όσους ήρθε σε επαφή.

Πού κόλλησε ο ηλικιωμένος

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που αναζητείται είναι “πού κόλλησε” ο ηλικιωμένος. Είναι δεδομένο ότι ο “ύπουλος” ιός δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί και ειδικά τώρα, με το άνοιγμα της αγοράς, είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποια, έστω και μικρά προβλήματα, αφού το καλοκαίρι αποτελεί καλό σύμμαχο των πολιτών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι κοντά στον ηλικιωμένο (νοσηλεύεται στην κλινική ενδιάμεση νοσηλείας) βρίσκεται και η σύζυγός του, που επίσης έχει υποβληθεί σε τεστ και το αποτέλεσμα του θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο. Επίσης, στενοί συγγενείς και οικείοι του ηλικιωμένου βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό από σήμερα το πρωί, οπότε και έγινε γνωστό ότι ήταν θετικός στον ιό.

“Το Νοσοκομείο Χανίων είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εφόσον προκύψει το οτιδήποτε”, σημείωσε στο Flashnews o διοκητής του ΓΝΧ Γιώργος Μπέας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook