Μια ολόκληρη αστυνομική υπηρεσία διαλύθηκε και δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν μετά τον βιασμό μιας νεαρής γυναίκας μέσα σε αστυνομικό τμήμα, στην κεντρική Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Ερευνών της Ουκρανίας (DBR), ένας αστυνομικός βασάνισε τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή μια 26χρονη γυναίκα, η οποία είχε κληθεί ως μάρτυρας σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Καγκαρλίκ, που απέχει 80 χιλιόμετρα νοτίως του Κιέβου.

Ένας αστυνομικός έβαλε μια μάσκα αερίων στο πρόσωπο του θύματος, την έδεσε με χειροπέδες και κατόπιν πυροβόλησε πάνω από το κεφάλι της. Ακολούθως, την βίασε κατ’ επανάληψη.

Την ίδια νύχτα, ένας άνδρας που βρισκόταν στο τμήμα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς, που απείλησαν ότι θα τον βιάσουν. Ο άνδρας αυτός φέρει κατάγματα στα πλευρά και τη μύτη.

Δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση απολύθηκαν και συνελήφθησαν. Ολόκληρη η μονάδα τους διαλύθηκε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την DBR, έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για βιασμό, βασανιστήρια και κατάχρηση εξουσίας. Οι ύποπτοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 10ετή κάθειρξη.

«Αυτή η ιστορία είναι χειρότερη κι από την κόλαση», έγραψε στο Facebook ο βουλευτής Άντριι Όσαντσουκ, καλώντας τον υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει πρωτοβουλία και να τιμωρήσει τους υπευθύνους. «Η σιωπή του υπουργού Αρσέν Αβάκοφ απλώς χειροτερεύει την κρίση», σχολίασε.

Το 2013, μια νεαρή Ουκρανή πέθανε από ξυλοκοπήθηκε άγρια και βιάστηκε από αστυνομικούς στο χωριό Βραντίιφκα, ένα έγκλημα που προκάλεσε οργή σε όλη τη χώρα.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook