Σερβίρετε τα φασολάκια απλά, σαν σαλάτα με ζεστό, σκορδάτο λάδι και μπόλικο λεμόνι

Υλικά

1 κιλό φασολάκια πράσινα, φρέσκα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Πλένετε καλά τα φασολάκια, τα στεγνώνετε και κόβετε τις άκρες με μαχαιράκι προσπαθώντας να βγάλετε τις ίνες που είναι στα πλάγια. Όσα είναι πολύ μεγάλα τα κόβετε στη μέση.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα 2,5 λίτρα νερό, ρίχνετε μπόλικο αλάτι και βράζετε τα φασολάκια μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι.

Σε καθαρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο καλά και σοτάρετε το σκόρδο, πιέζοντας απαλά με πιρούνι μέχρι να μαυρίσουν οι σκελίδες και να αφήσουν τα αρώματά τους στο λάδι. Βγάζετε τις σκελίδες και τις πετάτε. Ρίχνετε μέσα τα φασολάκια και ανακατεύετε να λαδωθούν παντού.

Τέλος, σβήνετε με το χυμό λεμονιού, ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε τα φασολάκια σε βαθιά σαλατιέρα. Όταν είναι ζεστά, είναι ακόμα καλύτερα.

 

Πηγή: olivemagazine.gr