Ρευστό το τοπίο στη χώρα - Καμία συμφωνία στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Καμία οριστική συμφωνία στον κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών- Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών (CDU-CSU-SPD αναφορικά με την επανεκκίνηση των διασυνοριακών ταξιδιών για τουρισμό στην Ευρώπη δεν υπάρχει στη Γερμανία.

«Υπάρχουν στο θέμα αυτό μια σειρά από αρκετά δύσκολα ζητήματα για να αποσαφηνιστούν, τα οποία ξεκινούν από το εξωτερικό και φτάνουν μέχρι τις ομοσπονδιακές και τοπικές Αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο και έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα θέματα, όπως «τα μέτρα υγιεινής, τα αεροπορικά ταξίδια και τον συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση επί τη βάσει των κατευθυντηρίων γραμμών των Βρυξελλών».

«Από αυτήν την άποψη, βρισκόμαστε στη φάση της συμφωνίας ανά τομέα. Η τρέχουσα ταξιδιωτική οδηγία ισχύει έως τις 15 Ιουνίου, και είναι λογικό ότι χρειαζόμαστε έναν νέο κανονισμό για μετά», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο σχεδιάζει να εξετάσει ένα «έγγραφο βασικών θεμάτων» στις 3 Ιουνίου, το οποίο θα χρησιμεύσει ως βάση για μια συμφωνία με τις χώρες των διακοπών σχετικά με τους κανόνες προστασίας από λοιμώξεις.

Πηγή: newsbeast.gr