Τι άλλαξε με την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας.

Δυο εβδομάδες απομένουν πλέον για την πολυαναμενόμενη εκκίνηση των Πανελλαδικών 2020.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα εξέτασης για τα ειδικά μαθήματα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι πίνακες με τα 899 εξεταστικά κέντρα ανά Περιφέρεια.

Οι Πανελλαδικές 2020, ωστόσο, θα έχουν μια σημαντική διαφορά συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς με τον νόμο 4610/2019 καταργήθηκαν οι συντελεστές βαρύτητας. Ετσι, τα συνολικά μόρια προκύπτουν από τον μέσο όρο των βαθμών στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα, πολλαπλασιαζόμενο επί 1.000. Ο αντίκτυπος που θα έχει αυτή η αλλαγή στις Πανελλαδικές 2020, αναλύθηκε από τον μαθηματικό – σύμβουλο σταδιοδρομίας κ. Στράτο Στρατηγάκη, ο οποίος προ ημερών μίλησε στο iefimerida.gr για τα δυο σενάρια που υπάρχουν για τη δυσκολία των θεμάτων.

Πανελλαδικές 2020: Πόσα μόρια δίνει κάθε μονάδα
Ο κ. Στρατηγάκης, σε σχετικό άρθρο του που δημοσιεύτηκε στη «Ναυτεμπορική», εξηγεί ότι πλέον «δεν υπάρχουν μαθήματα που δίνουν περισσότερα μόρια, όπως υπήρχαν μέχρι και το 2019 τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας. Έτσι κάθε μάθημα δίνει τώρα 250 μόρια σε αντίθεση με το 2019, όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook