Πώς θα διαμοφωθούν οι εκδηλώσεις 

Σύσκεψη αναφορικά με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επέτειο της ελληνικής επανάστασης του 1821, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία Δημάρχων, Αντιδημάρχων και τοπικών φορέων. 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα διοργανωθούν οι εκδηλώσεις, δεδομένων των συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, τόνισε ότι ο Μάιος του 2021, θα αφιερωθεί στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επέτειο του 1821. Παράλληλα, μαζί με την συγκεκριμένη επέτειο, συμπληρώνονται και 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, με τις εκδηλώσεις να γίνονται τον Ιούνιο.

Όπως τονίσθηκε, θα υπάρχουν συγκεκριμένοι άξονες, γύρω από τους οποίους θα κινηθούν οι εκδηλώσεις για το 1821, με τον κάθε δήμο του νομού Χανίων, να διοργανώνει επιμέρους εκδηλώσεις, ενώ ο δήμος Χανίων θα πραγματοποιήσει μία μεγαλύτερη και ευρύτερη εκδήλωση. Μάλιστα, η διαδρομή αυτών των διακοσίων χρόνων θα εστιαστεί στην ανάδειξη ανθρώπων, γεγονότων, ενώ στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και σχολεία, με τη μορφή διαγωνισμών ή εργασιών. Στόχος είναι να προσελκυθούν τόσο οι μεγαλύτεροι όσο και οι νεότεροι και κυρίως οι ηλικίες 16-30.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, Σοφία Μαλανδράκη, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ώστε οι φοιτητές να φέρουν τις δικές τους ιδέες για τις εκδηλώσεις και να συμμετέχουν ενεργά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν νέες τεχνολογίες προκειμένου να είναι όλο το υλικό και οι δράσεις πιο προσιτές στους νέους. 

Παράλληλα, ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από νέους της Νέας Ζηλανδίας και της Βρετανίας για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα Χανιά για τη Μάχη της Κρήτης για να έρθουν στα Χανιά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook