Η γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Πατρών, μετά τη γέννηση του παιδιού της

Σήμερα Πέμπτη θα αρχίσει, τελικά, η προκαταρκτική εξέταση για την 27χρονη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο του Ρίου, μετά τη γέννηση -με καισαρική τομή- του πρώτου της παιδιού.

Η Δώρα, όπως είναι το όνομά της, από το Βαρθολομιό Ηλείας, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι -στις 18 Μαΐου- σε δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής. Ήταν το πρώτο της παιδί. Η γυναίκα πήγε εκείνη την ημέρα για να κάνει τον προεγχειρητικό έλεγχο για να γεννήσει την επομένη ημέρα με προγραμματισμένο ραντεβού για καισαρική.

Ο γιατρός της είπε, όμως, ότι είχε συσπάσεις μήτρας και την έβαλε στο χειρουργείο κάνοντας το τεστ για τον κορονοϊό, που είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις, βάσει πρωτοκόλλου. Λίγο αργότερα γέννησε το αγοράκι, αλλά όπως ενημέρωσαν τον σύζυγό της, η 27χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή, έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη. Η γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο. Οι συγγενείς της τώρα παρακαλούν για ένα θαύμα.

Ο σύζυγός της για αυτό ακριβώς μίλησε το βράδυ της Τετάρτης στο OPEN, για «ένα θαύμα», ενώ η οικογένειά της εξακολουθεί να ζητεί απαντήσεις που μέχρι στιγμής κανείς -όπως κατήγγειλε ο ίδιος- δεν τους δίνονται. Το ζευγάρι ήταν μαζί δώδεκα χρόνια, ενώ η άτυχη γυναίκα δεν είχε αρρωστήσει ποτέ, ενώ δεν είχε νοσηλευτεί ποτέ άλλοτε.

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού  προσωπικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook