Οι λόγοι για να την επιλέξεις παραείναι πολλοί…

Πώς θα μπορούσε ένα νησί που βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου να μην μαγεύει με την ομορφιά του; Πώς θα ήταν δυνατό να μην έχει αποκτήσει το δικό του, φανατικό κοινό που σπεύδει να το επισκεφτεί σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και πριν το high season του καλοκαιριού; Κυρίως όταν απέχει μόλις 22 ναυτικά μίλια -σα να λέμε 35 χιλιόμετρα- από το λιμάνι της Κύμης στην Εύβοια;

Καλά κατάλαβες. Σήμερα, ταξιδεύουμε στην εκπληκτικής ομορφιάς Σκύρο.

Αν και το νησί αυτό σίγουρα δεν μπαίνει στη λίστα με τους διασημότερους ελληνικούς προορισμούς, οι πιο «ψαγμένοι» γνωρίζουν καλά πως οι τουριστικές του υποδομές είναι σε θέση να κάνουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη να επιστρέψει στα δροσερά νερά της το επόμενο καλοκαίρι.

Ενδεικτικό της επιτυχίας της Σκύρου είναι το γεγονός πως οι ντόπιοι επιχειρηματίες κατάφεραν να έχουν 100%πληρότητα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων της Σκυριανής Ναυτικής Εταιρείας. Καθόλου άσχημα, σωστά;

Δεδομένης της τοποθεσίας της, χρειάζεται κανείς κάτι λιγότερο από δύο ώρες για να φτάσει εκεί από τη Χαλκίδα και τρεις ώρες από την Αθήνα. Το νησί διαθέτει και αεροδρόμιο, αλλά οι Αθηναίοι δεν προτιμούν τον συγκεκριμένο τρόπο άφιξης και αναχώρησης.

Μια πανέμορφη Χώρα, ειδυλλιακές παραλίες με έντονη βλάστηση, γραφικοί οικισμοί και αξιοθέατα (μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό μουσείο της!) που σίγουρα θα ευχαριστηθείς να χαζέψεις από κοντά, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που αξίζει να κλείσεις τώρα κιόλας εισιτήρια για Σκύρο. Και αν έχεις τις επιφυλάξεις σου λόγω της τρέχουσας κατάστασης, ήρθε η ώρα να μάθεις πως η Σκύρος δεν είχε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού ακόμα και στο πικ της πανδημίας!

«Το σύνολο των τουριστικών υποδομών και των καταστημάτων εστίασης του νησιού ακολουθεί με ευλάβεια και συνέπεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η Σκύρος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες προσφέροντας ξεχωριστές εμπειρίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον», ξεκαθαρίζει ο Δήμαρχος του νησιού κ. Νίκος Μαυρίκος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μορφολογία του νησιού το καθιστά ιδανικό προορισμό για παρέες φίλων, ζευγάρια και οικογένειες. Οι τρόποι απασχόλησης στο νησί είναι πολλοί και κατά κοινή ομολογία είναι ο ένας πιο διασκεδαστικός από τον άλλο. Πέρα από τα θαλάσσια σπορ και το ψάρεμα, το μέρος ενδείκνυται για πεζοπορία και ποδήλατο. Συμβουλή μας; Πάρε απόφαση να πηγαίνεις στα ταβερνάκια του νησιού με τα πόδια, καθώς είναι σίγουρο πως θα φας τόσο πολύ και τόσο καλά που το περπάτημα μετά το γεύμα σου θα το χρειαστείς όσο δεν φαντάζεσαι.

Πού να κολυμπήσεις

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, σαφώς, είναι τα καλοκαιρινά μας μπάνια. Η Σκύρος δεν θα σε απογοητεύσει στο ελάχιστο, καθώς έχει πολλές παραλίες για κάθε γούστο, με άμμο ή βότσαλο, πολυσύχναστες και απομονωμένες. Όσο δύσκολο και αν αποδειχτεί, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς όσο το δυνατόν περισσότερες, πράγμα το οποίο για να πετύχεις δεν θα πρέπει να «κολλήσεις» σε μία.

Παραδόξως, αν πολλές εξ’ αυτών είναι οργανωμένες δεν έχουν χάσει τη φυσική τους ομορφιά ούτε τον χαρακτήρα τους.

Η μεγαλύτερη και διασημότερη οργανωμένη παραλία του νησιού είναι ο Μώλος, ακριβώς δίπλα στη χώρα. Αμμουδερή και με κρυστάλλινα νερά, ενώνεται με τη διπλανή παραλία ονόματι Μαγαζιά, που επίσης είναι από τις αγαπημένες των παραθεριστών. Να την προτιμήσεις αν επιθυμείς να περάσεις ολόκληρη τη μέρα σου εκεί, καθώς διαθέτει beach bars για να πιεις τον καφέ σου αλλά και ταβερνάκια.

Ο Πεύκος είναι μία ακόμα κορυφαία επιλογή για τους λάτρεις των φυσικών τοπίων. Περικυκλωμένη από πεύκα και πεντακάθαρα νερά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει από την πρώτη στιγμή όσους σπεύσουν να κολυμπήσουν στα νερά του. Αν προτιμάς τις οργανωμένες παραλίες, η Καλαμίτσα με το λευκό βότσαλο και τα Γυρίσματα με τη χρυσή άμμο και τον ανεμόμυλο στη μία τους άκρη θα σου αρέσουν πολύ. Αν πάλι θέλεις να χαλαρώσεις μακριά από φωνές και μουσική, πες το «ναι» στον πανέμορφο Άγιο Πέτρο τον οποίο επιλέγουν οι «εναλλακτικοί» για camping, την Κυρα-Παναγιά ή την Καρεφλού.

Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις με την οικογένειά σου και αναζητάς κάτι απόλυτα ασφαλές για μικρά παιδιά, οι παραλίες Ασπούς και Άγιος Φωκάς με τα ρηχά νερά είναι αυτό που ψάχνεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook