Εντός τριών μηνών η αποκατάσταση πέτρινης σκάλας σύνδεσης οδών Αγίου Μάρκου και Αφεντούλιεφ (πίσω από το κτήριο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου)
 
Μεταξύ των παλιών φυλακών και του μεγάλου αρσεναλιού ή αν θέλετε μεταξύ των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, η πέτρινη σκάλα που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία της παλιάς πόλης των Χανίων.
 
Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, με πολλές τις φθορές από το πέρασμα των χρόνων, τα 47 σκαλοπάτια, μέχρι το Φθινόπωρο θα αποκατασταθούν και  θα φιλοξενήσουν πολλούς περισσότερους διαβάτες απ’ότι μέχρι τώρα που λόγω των φθορών πολλοί την αποφεύγουν.
 
Σύμφωνα με την σύμβαση που υπεγράφη πρόσφατα, μεταξύ του Δήμαρχου Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και του ανάδοχου φορέα, με τίτλο “Αποκατάσταση πέτρινης σκάλας σύνδεσης οδών Αγίου Μάρκου και Αφεντούλιεφ”, προβλέπεται η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου εντός τριών μηνών. 
 
 
Τα έργα αποκατάστασης αφορούν την πέτρινη σκάλα που βρίσκεται στη βόρειο-ανατολική εξωτερική πλευρά του λόφου “Καστελίου”, της παλιάς πόλης Χανίων, και οριοθετείται μεταξύ της δυτικής, εξωτερικής πλευράς του “Μεγάλου Αρσεναλίου” (ΚΑΜ). Η σκάλα αποτελεί συνέχεια της οδού Αγίου Μάρκου και συνδέει την πλατεία Αγίου Τίτου στο “Καστέλι” με την οδό Αφεντούλιεφ   παρέχοντας επί πλέον πρόσβαση στη δυτική είσοδο του ορόφου του “Μεγάλου Αρσεναλιού”. 
 
Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν σκοπό, αφενός την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των πεζών και αφετέρου την αποκατάσταση και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου, δεδομένου ότι η σκάλα εφάπτεται σε σημαντικά μνημεία όπως είναι το Βυζαντινό Τείχος και το Μεγάλο Αρσενάλι και συνδέει κυκλοφοριακά το λόφο του “Καστελίου” με το Ενετικό Λιμάνι. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook