Γράφει ο Κώστας Συλιγάρδος.

Χτες ήταν μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα. Γίναμε η 133η χώρα στον κόσμο που πλέον έχει ΑΟΖ. Αναλυτές,καθηγητές Παν/μιου, ειδικοί επιστήμονες, διπλωμάτες και αξιωματούχοι επισημαίνουν την ιστορική αυτή απόφαση μεταξύ.
Ελλάδας – Ιταλίας η οποία σύμφωνα με αυτούς οφείλεται στον υποδειγματικό τρόπο που το Ελληνικό ΥΠΕΞ λειτούργησε.Αυτό επεσήμαναν μιλώντας σήμερα μεταξύ άλλων στην ραδιοφωνική μας ΠΥΞΙΔΑ τρεις καθηγητές.

Παν/μιου,οι κκ Νίκος Λυγερός,Δημήτρης Ξενάκης,Γιάννης Μανιάτης ( πρώην Υπουργός Ενέργειας )

Και επειδή παρατηρώ ότι στα social media δεν έχει γίνει αντιληπτό από τις αντιδράσεις των πολιτών,για ευνόητους πανηγυρισμούς,το επισημαίνω μιας και είναι μια πρώτη μεγάλη μάχη που κερδίζεται στον δρόμο για να κερδηθεί ολόκληρος ο αγώνας.

Τι μένει τώρα. 

Αντίστοιχες συμφωνίες με Αίγυπτο (δύσκολο εγχείρημα) Αλβανία (ευκολότερο εγχείρημα) και η μητέρα των μαχών με Κύπρο λόγω της Τουρκικής παρουσίας και αφού η Άγκυρα θα είναι στην γωνία  με τις δύο προηγούμενες συμφωνίες εφ όσον έχουν υπογραφεί.

Η Ελλάδα έχει εισέλθει στην σωστή λεωφόρο που θα μπορούσε να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την θωράκιση των εθνικών μας συμφερόντων. 

Το σκηνικό είναι βέβαιο ότι ερεθίζει ακόμα περισσότερο την Άγκυρα που τώρα περισσότερο από ποτέ θα κλιμακώσει την στρατιωτική της ένταση κυρίως στις θάλασσες μας.
Άγνωστος Χ στην εξίσωση οι ΗΠΑ (λόγω εσωτερικής κρίσης και προεκλογικής περιόδου ) και η Ρωσία (που σχεδιάζει με άξονα τα συμφέροντα της και μόνο)

Οι επόμενοι μήνες θα είναι θερμοί και η Ελλάδα θα κληθεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις ακόμα και στρατιωτικού περιεχομένου,για να κρατήσει την πορεία της και την θέση της στα γεγονότα για το μέλλον και τις προκλήσεις για το σήμερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook