Το ΜΑΙΧ με ανακοίνωσή του θυμάται τον Αλκίνοο Νικολαΐδη

“Θα συνεχίσουμε να θεωρούμε τον Αλκίνοο Νικολαΐδη παντοτινό προστάτη του Ινστιτούτου ελπίζοντας να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του έργου του” αναφέρει στην ανακοίνωση που ακολουθεί το ΜΑΙΧ στη μνήμη του Αλκίνοου Νικολαΐδη

“Αν η μνήμη είναι το το κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον τότε το MAIX θα έχει πάντα ένα λόγο να είναι αισιόδοξο.

Τον Αλκίνοο Νικολαΐδη δεν χρειάζεται να τον θυμόμαστε στις επετείους, δεν χρειάζεται να τον θυμόμαστε γιατί απλά δεν τον έχουμε ξεχάσει. Άθελα του φρόντισε ο ίδιος για αυτό, βαδίζουμε στα βήματά του, το όνομα του αναφέρεται συχνά στην εργασιακή καθημερινότητα μας, η ενέργεια του υπάρχει πίσω από κάθε ιδέα που έκανε πράξη, πίσω από κάθε υλική ή άυλη εκπαιδευτική, επιστημονική και οικονομική επένδυση μέσα και έξω από τα σύνορα του Ινστιτούτου, μέσα από το αποτύπωμα που μας έχει αφήσει η συναναστροφή μαζί του.

Όταν κάποιος συνειδητά επιλέγει το περιβάλλον εργασίας αντί του παραδοσιακού τύπου οικογένειας, η εργασία του γίνεται μοιραία και η οικογένεια του. Αυτό, στην περίπτωση του Αλκίνοου Νικολαΐδη δεν μπορεί να θεωρηθεί μια απλή προσφορά. Περνάει σε επίπεδο θυσίας που δύσκολα τα λόγια μπορούν να περιγράψουν, μια θυσία για ένα όραμα άρρηκτα συνδεδεμένο με την εξέλιξη του Ινστιτούτου.

Κατά πολλούς, είμαστε οι πράξεις και όχι τα λόγια μας και ο Αλκίνοος Νικολαΐδης έχει να επιδείξει πλούσιο αριθμό πράξεων, οι οποίες καθόρισαν και συνεχίζουν να καθορίζουν την ίδια του την ύπαρξη για πάντα, μια μορφή ‘αθανασίας’ που επιτυγχάνεται με το έργο που αφήνεις πίσω, τα θεμέλια που έχεις δημιουργήσει για να στηριχθεί η επόμενη γενιά. 

Θα συνεχίσουμε να θεωρούμε τον Αλκίνοο Νικολαΐδη παντοτινό προστάτη του Ινστιτούτου ελπίζοντας να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του έργου του”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook