Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και μοναχοί προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Άγιο Όρος.

Με το πρώτο φως της ημέρα ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού απ,0ό ελικόπτερο ενώ στο σημείο στο Άγιο Όρος βρίσκονται 25 πυροσβεστικά οχήματα με 55 άνδρες, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές του ΟΦΚΑΘ και μοναχοί. Επίσης επιχειρούν μηχανήματα του Στρατού, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του δήμου Αριστοτέλη.

” Ήταν μια δύσκολη νύχτα η χθεσινή, όμως αυτήν την ώρα (10:00) δεν έχουμε ενεργό πύρινο μέτωπο, παρά μόνο εστίες εντός της περιμέτρου της φωτιάς. Συνέβαλε σ΄αυτό και η “Αφροδίτη” (αμερικάνικο ελικόπτερο Έρικσον) που έκανε ρίψεις από το πρωί” ανέφερε στο halkidikinews.gr o διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Αριστείδης Κατιρτζίδης.

Την διάρκεια της χθεσινής νύχτα οι επίγειες δυνάμεις έδωσαν μάχη με τα πύρινα μέτωπα στο Άγιο Όρος, καθώς στο σημείο ήταν παρθένο δάσος και δεν υπήρχαν δασικοί δρόμοι πρόσβασης.

Τα εκσκαπτικά μηχανήματα δούλευαν όλη τη νύχτα για να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να κυκλώσουν τη φωτιά. Η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από πτώση κεραυνού.

Πηγή: halkidikinews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook