Μετά από 52 χρόνια το ναυάγιο που αποτελεί χαρακτηριστική εικόνα του τόπου φαίνεται πως υποκύπτει στην φθορά του χρόνου

Το σκουριασμένο ναυάγιο που βρίσκεται στα ρηχά του νησιού της Γραμβούσας στην Κίσαμο, έχει γίνει πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο της περιοχής και κομμάτι της ιστορίας του. Πρόκειται για το μότορσιπ «Δημήτριος Π», μήκους 146 ποδών….

Το σκάφος είχε αποπλεύσει παραμονές της πρωτοχρονιάς του 1968 από τη Χαλκίδα, μεταφέροντας τσιμέντο σε λιμάνι της Βόρειας Αφρικής.

 Λόγω καιρού, αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει στα Κύθηρα και στις 6 Ιανουαρίου απέπλευσε για τον προορισμό του, όμως συνάντησε και πάλι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία προς τις δυτικές ακτές της Κρήτης. 

Αγκυροβόλησε στην νότια πλευρά της νήσου Ήμερη Γραμβούσα, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την ακτή και έριξε και τις δυο άγκυρες….

Όπως γράφει η ¨Μηχανή του χρόνου» στις 8 Ιανουαρίου του 1968, κόπηκε η αλυσίδα της δεξιά άγκυρας και ο κυβερνήτης προσπάθησε να κρατήσει το σκάφος με τη βοήθεια της μηχανής. Όμως τελικά δεν τα κατάφερε, το σκάφος προσάραξε με την αριστερή πλευρά και το μηχανοστάσιο κατακλύστηκε από νερά. Ο κυβερνήτης διέταξε την εγκατάλειψη του σκάφους και το πλήρωμα παρέμεινε στην Ήμερη Γραμβουσα έως τις 10 Ιανουαρίου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Τελικά όλοι τους παρελήφθησαν από το αντιτορπιλικό «Ιέραξ» το οποίο βρισκόταν στην Σούδα.

Μετά από 52 ολόκληρα χρόνια, το σκάφος φαίνεται πως ολοένα και περισσότερο υποκύπτει στην φθορά της θάλασσας με το κουφάρι του να διαλύεται σιγά – σιγά.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες του προέδρου της Αερολέσχης Χανίων Κοσμά Κιμιωνή, ο οποίος κάθε φορά που πετά από εκεί το φωτογραφίζει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook