Ανατροπές και πάλι για το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΑΥΧ, μετά από εγκύκλιο του Υφυπουργού εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, του Υφυπουργού εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, ως πρόεδρος είτε θα πρέπει να αναλάβει ο δήμαρχος Χανίων, είτε στην περίπτωση που δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να παραιτηθεί από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ και να παραμείνει πρόεδρος η Χρυσούλα Χατζηδάκη. Συνεπώς μέχρι να λυθεί το συγεκριμένο θέμα, η ΔΕΥΑΧ δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να υπογράφει έργα και συμβάσεις. 

Πώς ορίζεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ σύμφωνα με την εγκύκλιο 

“Όσον αφορά στον ορισμό του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α., με βάση τις ανωτέρω διατάξεις του αρ. 3 του ν. 1069/1980, όπως ισχύει, προβλέπεται ρητά για τη Δ.Ε.Υ.Α. ενός δήμου ως πρόεδρος ο δήμαρχος ή ο οριζόμενος από αυτόν δημοτικός σύμβουλος (παρ. 1), ενώ πρόεδρος του Δ.Σ. της διαδημοτικής Δ.Ε.Υ.Α., αντίστοιχα, είναι ο δήμαρχος της έδρας της επιχείρησης ή ο δημοτικός σύμβουλος που ορίζεται από αυτόν (παρ. 2). Κατά συνέπεια, ο δήμαρχος δεν μπορεί να είναι απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, διότι ο νομοθέτης του επιφύλαξε, δυνάμει του αξιώματός του (ex officio), μόνο τη θέση του προέδρου αυτής. Στην περίπτωση, βεβαίως, που αυτός επιλέξει να μην είναι πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. έχει τη δυνατότητα να ορίσει στη θέση αυτή έναν σύμβουλο”.

Πώς ορίζεται ο Αντιπρόεδρος

Πάντως αναμένεται ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑΧ και τον δήμο Χανίων, αναφορικά με τις νέες αυτές αλλαγές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook